ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Φαίδωνος: 'Κομπογιαννίτες άθλιοι γιατροί δίνουν χαρτιά ασθενείας χωρίς λόγο... έλεος'

Φαίδωνος: 'Κομπογιαννίτες άθλιοι γιατροί δίνουν χαρτιά ασθενείας χωρίς λόγο... έλεος'

Φανερά εκνευρισμένος με το φαινόμενο των ψεύτικων πιστοποιητικών ασθενίας γιατρών, είναι ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, καθώς αυτό στερεί νοσηλευτές απο τα νοσοκομεία.

Απο την Τρίτη έχει προβεί σε καταγγελία δημόσια, ωστόσο την Τετάρτη (25/3) σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ , ο κ. Φαίδωνος ήταν αρκετά έντονος χαρακτηρίζοντας τους γιατρούς που παραχωρούν ψεύτια χαρτιά ασθενείας, ως "κομπογιαννίτες άθλιους γιατρούς".

Μάλιστα σχολίασε ότι πρέπει επιτέλους να μη φοβούνται οι αρμόδιοι φορείς να λένε τα πράγματα με το όνομα τους και ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη των πιο πάνω χαρακτηρισμών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε περιστατικά όπου γιατροί δίνουν εις γνώση τους ψευτικά χαρτιά ασθενείας μέσω των ιδιαιτέρων-γραμματέων τους, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι είναι στο εξοχικό τους και απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα.

"Κάποιοι λίγοι ανεύθυνοι γιατροί θα αφήσουν χωρίς νοσηλευτές τα νοσοκομεία" ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου, συνεχίζοντας λέγοντας οτι κάποιοι γιατροί φέρονται με πλήρη ανευθυνότητα και πρόθεση μόνο να ικανοποιήσουν το πελατολόγιο-ασθενείς τους.

Ενω έθιξε ακόμα ένα ζήτημα που προβληματίζει "Γίνεται πλιάτσικο μεταξύ προσωπικών γιατρών".  Όποιος γιατρός αρνηθεί να υποκύψει στον πελάτη, τότε ο πελάτης-ασθενής φεύγει απο αυτόν και πάει σε άλλο προσωπικό γιατρό ο οποίος θα ικανοποιήσει την επιθυμία τους και θα τους βγάλει άδεια ασθενείας ακόμα και για 30 μέρες.

Ανέφερε οτι μίλησε και με τον Πρόεδρο  Παγκυπρίου Συλόγου Δήμων κ.Ανδρέα Βύρα στον οποίο θα στείλει αναλυτικό κατάλογο και λίστα γιατρών και πιστοποιητικών ασθενείας για διερεύνηση.

Απο την πλευρά του ο κ.Βύρας σχολίασε ότι "είναι ώρα ευθύνης ολων μας, ώρα για σοβαρότητα"

Αξιζει να σημειωθεί οτι τις καταγγελίες Φαίδωνος επιβεβαιώνει και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ο οποίος σχολίασε μέσα απο twitter της δηλώσεις του κ.Φαίδωνος:

«Είχαμε κι εμείς τέτοιο κρούσμα. Ιδιώτης ιατρός συνταγογράφησε 15 ημέρες άδεια ασθενείας σε υπάλληλο που την προηγούμενη διαμαρτυρόταν γιατί να έρχεται δουλειά. Συνεστήθη ιατροσυμβούλιο το οποίο δεν ενέκρινε την άδεια. Όταν ηρεμήσουν τα γεγονότα, θα προβώ σε καταγγελία στον ΠΙΣ».

Απο την άλλη ο ΠΙΣ (Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος) με ανακοίνωση του, ξεκαθάρισε την δική του πλευρά.

«Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περι παραχώρησης ψευδών αδειών ασθενείας, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς τόσο με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη όσο και με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Τόσο ο κ. Φαίδωνος όσο και ο κ. Μιχαηλίδης ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση του ΠΙΣ, όπως καταθέσουν τα όποια στοιχεία κατέχουν ώστε να τύχουν εξέτασης από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου.

Μια από τις αποστολές του είναι και η διαφύλαξη της επιστημονικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικού κύρους της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου, συνεπώς η προσκόμιση στοιχείων για άμεση εξέταση των καταγγελιών από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, κρίνεται ως απαραίτητη, ώστε το ζήτημα να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Διανύουμε κρίσιμες ώρες και ο χώρος της υγείας όπως και οι επαγγελματίες υγείας, δοκιμάζονται σκληρά. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι ο ΠΙΣ, ως θεσμικό όργανο, δεν επιλαμβάνεται θεμάτων και προβλημάτων που προκύπτουν, πέραν από την πανδημία.

Ο ΠΙΣ δηλώνει αποφασιστικά ότι οι όποιες μεμονωμένες σκιές πάνω από την ιατρική κοινότητα, πρέπει να διαλυθούν, μέσω της εξέτασης και διαλεύκανσης των καταγγελιών και σε περίπτωση που αποδειχθούν παραπτώματα είτε δεοντολογικά είτε πειθαρχικά, τότε ν’ ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες.

Τέλος, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους όσοι κατέχουν στοιχεία περι παραχώρησης ψευδών αδειών ασθενείας, όπως τα καταθέσουν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του Συλλόγου προς άμεση εξέταση».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top