ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι 10 ποδοσφαιριστές που είδαν την πτώση της χρηματικής τους αξίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Οι 10 ποδοσφαιριστές που είδαν την πτώση της χρηματικής τους αξίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η πανδημία του κορονοϊού δεν φαίνεται πως εξασθενεί με αποτέλεσμα το μέλλον του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον πλανήτη να παραμένει αβέβαιο. Μέχρι αυτό να επανέλθει και πάλι στη ζωή μας το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους 10 ποδοσφαιριστές των οποίων η αξία τους έχει πάρει την κατιούσα, σύμφωνα με την στατιστική ιστοσελίδα «Transfermarkt».   

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την μείωση της αξίας ενός ποδοσφαιριστή. Μπορεί ένας μακροχρόνιος τραυματισμός να επηρεάσει την κατάσταση ή μπορεί απλά η φόρμα του να μην είναι η αναμενόμενη.
Ακόμα πολλές φορές παίζει ρόλο και η ηλικία. Ας δούμε την αξία των παικτών πριν την έναρξη της φετινή σεζόν και πόσο είναι τώρα.

10. Λούκα Γιόβιτς – Ρεάλ Μαδρίτης

Αξία καλοκαιριού: 60 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 42 εκ. ευρώ

Προερχόμενος από μία εξαιρετική σεζόν με την Αιντραχτ Φρακφούρτης, ο Λούκα Γιόβιτς μετακόμισε το καλοκαίρι στην Ρεάλ.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα αναμενόμενα. Δύο γκολ σε 24 εμφανίσεις και λίγες εμφανίσεις με τους Μαδριλένους, έχει βάλει σε σκέψη την διοίκηση για πιθανό δανεισμό το καλοκαίρι.

9. Κέπα Αριζαμπαλάγκα – Τσέλσι

Αξία καλοκαιριού: 60 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 42 εκ. ευρώ

Είναι φανερό ότι ο τεχνικός της Τσέλσι θα αντικαταστήσει τον Κέπα όταν τελειώσει η σεζόν.

Οι πολλές μέτριες εμφανίσεις και το γεγονός πως τη θέση του πήρε σε πολλά παιχνίδια, ο Γουίλι Καμπαγιέρο οδήγησε σε αυτή την χρηματική πτώση.

8. Αλαν – Νάπολι

Αξία καλοκαιριού: 60 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 42 εκ. ευρώ

Θεωρείται ο πολυτιμότερος μέσος της Νάπολι. Βρίσκεται στον σύλλογο για περισσότερα από πέντε χρόνια. Το καλοκαίρι αρκετά μεγαθήρια της Ευρώπης εξέταζαν την περίπτωση του Βραζιλιάνου, ωστόσο παρέμεινε στους «παρτενοπέι».

Ωστόσο, εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων και της κακών εμφανίσεων της Νάπολι, η χρηματική αξία του μειώθηκε.

7. Ναμπί Φεκίρ – Ρεάλ Μπέτις

Αξία καλοκαιριού: 60 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 42 εκ. ευρώ

Το καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα από την μεταγραφή στην Λίβερπουλ. Παρ’ όλα αυτά έκανε την έκπληξη και επέλεξε την Primera Division και την Ρεάλ Μπέτις.

Ξεκίνησε δυναμικά με τη νέα του ομάδα, έχοντας 7 γκολ και 6 ασίστ σε 23 παιχνίδια.

Όμως ο 26χρονος Γάλλος παρά τις ικανοποιητικές του εμφανίσεις είδε την χρηματική αξία να πέφτει κατά 18 εκ. ευρώ.

6.  Γκάρεθ Μπέιλ – Ρεάλ Μαδρίτης

Αξία του καλοκαιριού: 60 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 42 εκ. ευρώ

Είναι ένας από τους μεγάλους χαμένους της φετινή σεζόν. Είναι δύσκολο ακόμα γι’ αυτόν μετά από όσα έχει περάσει να συνεχίσει στη Ρεάλ.

Η αποχώρηση είναι αδιέξοδος για τον Ουαλό, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάει σε μια ομάδα με λιγότερα λεφτά. Δεν έχει καταφέρει φέτος να αποδείξει σχεδόν τίποτα.

5. Βινίσιους Τζούνιορ – Ρεάλ Μαδρίτης

Αξία καλοκαιριού: 60 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 45 εκ. ευρώ

Ηταν μία δύσκολη δεύτερη σεζόν για τον Βινίσιους στην Ρεάλ, ωστόσο είναι εξίσου σημαντικό να μην ξεχνάμε πως βρίσκεται ακόμα στο 19ο έτος της ηλικίας του.

Ο Βραζιλιάνος είναι ένα σπάνιο ταλέντο που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά. Η χρηματική του αξία όπως αναφέραμε έχει πάρει την κατιούσα λόγω των μέτριων φετινών εμφανίσεων με τους Μαδριλένους.

4. Φελίπε Κουτίνιο – Μπάγερν Μονάχου (δανεικός από Μπαρτσελόνα)

Αξία καλοκαιριού: 90 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 70 εκ. ευρώ

Πολλά είναι τα σενάρια τα οποία αναφέρουν πως ο Φελίπε Κουτινίο θέλει να επιστρέψει στην ομάδα που το ανέδειξε και πέρασε τα καλύτερα του χρόνια. Τη Λίβερπουλ.

Παρ’ όλα αυτά το καλοκαίρι δόθηκε από την Μπαρτσελόνα με τη μορφή δανεισμού στη Μπάγερν, ώστε να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

Δεν τα έχει πάει και άσχημα καθώς σκόραρε εννέα τέρματα, έχοντας και 8 ασίστ σε 32 παιχνίδια. Ωστόσο σύμφωνα με το «transfermarkt» είδε κι αυτός την κάθοδο της αξίας του.

3. Νεϊμάρ – Παρί Σεν Ζερμέν

Αξία καλοκαιριού: 180 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 160 εκ. ευρώ

Πέρασε από φουρτούνες και κύματα ώστε να βρει τον παλιό καλό του εαυτό με τους Παριζιάνους. Τη φετινή σεζόν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα 18 φορές ενώ «σέρβιρε» έτοιμα γκολ 10 φορές, σε 22 αναμετρήσεις της Παρί.

Η μείωση των 18 εκατομμυρίων ευρώ στην χρηματική του αξία φαίνεται πως δεν επηρέασε καθόλου τον Βραζιλιάνο άσο στο αγωνιστικό κομμάτι.

2. Ουσμάν Ντεμπελέ – Μπαρτσελόνα

Αξία καλοκαιριού: 100 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 70 εκ. ευρώ

Οι αρκετοί τραυματισμοί κατά τα ποδοσφαιρικά του χρόνια, έχουν αφήσει αρκετά πίσω τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Αποτελεί ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα, καθώς ακόμα είναι 23 ετών. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ πιστεύοντας πως αν είναι υγιής θα βοηθήσει και θα δικαιώσει την εμπιστοσύνη του.

Με τόσους τραυματισμούς λογική και η πτώση της χρηματικής του αξίας.

1. Εντεν Αζάρ – Ρεάλ Μαδρίτης

Αξία καλοκαιριού: 150 εκ. ευρώ

Τωρινή αξία: 100 εκ. ευρώ

Ο μεγαλύτερος χαμένος της φετινής χρονιάς. Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος άλλωστε η πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κάκιστη.

Σίγουρα, οι τραυματισμοί δεν το άφησαν να εκδηλώσει όσα θα ήθελε στο χορτάρι. Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα βλέποντας την ομάδα του από τις εξέδρες. Ένα γκολ και πέντε ασίστ σε 15 εμφανίσεις δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τον Βέλγο μεσοεπιθετικό, ο οποίος μετακόμισε στην Μαδρίτη το καλοκαίρι με μεγαλύτερες προσδοκίες.

Πηγή: www.gazzetta.gr

The post Οι 10 ποδοσφαιριστές που είδαν την πτώση της χρηματικής τους αξίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top