ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Η πρόσβαση στα κεφάλαια του ΕSM πρέπει να συνδεθεί με κάποιους όρους - Aντιτίθεται στα 'ευρωομόλογα'

Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Η πρόσβαση στα κεφάλαια του ΕSM πρέπει να συνδεθεί με κάποιους όρους - Aντιτίθεται στα 'ευρωομόλογα'

Ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Γούπκε Χούκστρα ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ότι η Ολλανδία επιμένει πως η πρόσβαση στα κεφάλαια του ΕSM πρέπει να συνδεθεί με κάποιους όρους και προϋποθέσεις και πως η χώρα του θα συνεχίσει να αντιτίθεται στα λεγόμενα "ευρωομόλογα".

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών ανέφερε: "ήταν μια μακρά, εντατική αλλά και εποικοδομητική συνεδρίαση του Eurogroup με εντατικές συζητήσεις τη πανδημίας που επηρεάζει όλες τις χώρες μας. Ταυτόχρονα, είναι πολύ νωρίς για ένα συνολικό πακέτο. Πρόκειται κυρίως για κρίση για την υγεία. Είναι σημαντικό να διαθέσει η Ευρώπη επιπλέον χρήματα για αυτό", σημείωσε.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι "η Ολλανδία ήταν, είναι και παραμένει ενάντια σε ευρωομόλογα επειδή αυξάνουν τους κινδύνους στην Ευρώπη αντί να τους μειώνουν. Εκτός από το ότι είναι άστοχο, δεν είναι επίσης λογικό. Στην περίπτωση αυτή, η Ολλανδία θα πρέπει να εγγυηθεί τα χρέη των άλλων. Η πλειοψηφία των χωρών της ευρωζώνης στηρίζει αυτή τη γραμμή", διευκρινίζει.

Ανακοίνωσε δε ότι "δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τη χρήση του ESM. Ο ESM είναι η τελική λύση για το πότε μια χώρα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα. Η Ολλανδία είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει τον ESM για ιατροφαρμακευτικά κόστη σε αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις", τόνισε.

"Στο βαθμό που ο ESM χρησιμοποιείται για οικονομική στήριξη, πιστεύουμε ότι είναι λογικό να το συνδέσουμε με τη λήψη οικονομικών μέτρων. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε ο ένας στον άλλο, επειδή πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτήν την κρίση", καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top