ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: «Το πιο οδυνηρό μέτρο» σχολίασε ο Πρόεδρος- Πόσοι θα επιστρέφουν κάθε φορά

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: «Το πιο οδυνηρό μέτρο» σχολίασε ο Πρόεδρος- Πόσοι θα επιστρέφουν κάθε φορά

Ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα των μέτρων, ήταν η εξουδετέρωση των εισαγόμενων κρουσμάτων από το εξωτερικό ανέφερε στο διάγγελμά του ο Νίκος Αναστασιαδής συμπληρώνοντας πως: «Το πιο οδυνηρό ίσως μέτρο ήταν η απόφαση για αποτροπή επιστροφής των χιλιάδων φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό.

 

Στόχος πρόσθεσε ο Πρόεδρος, δεν ήταν άλλος παρά η προστασία τόσο των ιδίων των φοιτητών όσο και του συνόλου των πολιτών, από μια ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη εισαγωγή και διασπορά νέων κρουσμάτων.

Η έγνοια μας για προστασία και βοήθεια των νέων μας που σπουδάζουν στο εξωτερικό είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών να τους ενισχύσει οικονομικά, αλλά και μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο,  να τους παράσχει ιατρική, φαρμακευτική και άλλη βοήθεια αναλόγως των αναγκών του κάθε φοιτητή.

Την ευθύνη έφερε το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέλαβε και το βάρος εκπόνησης ενός σχεδίου ασφαλούς, σταδιακού επαναπατρισμού των όσων επιθυμούν να επιστρέψουν, είτε φοιτητών είτε εργαζομένων.

Στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου καθορίζονται λεπτομερώς τόσο οι αριθμοί όσο και τα χρονοδιαγράμματα επιστροφής, ενώ έχουν καθοριστεί και τα αυστηρά μέτρα αποτροπής διασποράς νέων κρουσμάτων και προστασίας του συνόλου. Λεπτομέρειες θα αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Σε σχετική ερώτηση για το πόσους φοιτητές μπορούμε να δεχθούμε, ο Υπ. Υγείας απάντησε:  

«Υπάρχει διαθεσιμότητα σε καταλύματα ο έλεγχος κατά τη διάρκεια της διαμονής και δεν είναι μόνο αν φύγει κάποιος αλλά και ως προς τη φροντίδα. Οι δυνατότητες μας είναι περίπου 1000 άτομα κάθε 15 μέρες»

Στη συνέχεια ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι: «Ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αφίξεις» συμπληρώνοντας πως:  «Το ΥΠΕΞ είναι έτοιμο μόλις έχουμε τα αποτελέσματα του ιατροσυμβουλίου, όπως και η νέα κατηγορία εξαιρέσεων να αρχίσει αμέσως ο επαναπατρισμός αφού υπάρχει ξεκάθαρος σχεδιασμός»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top