ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ξένοι» στην ίδια εθνική ομάδα ομάδα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

«Ξένοι» στην ίδια εθνική ομάδα ομάδα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα σε Μπενζεμά και Ζιρού το τελευταίο διάστημα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιους συμπαίκτες, που είχαν κάκιστες σχέσεις μεταξύ τους, ενώ φορούσαν τη φανέλα με το ίδιο εθνόσημο.

Άντι Κόουλ – Τέντι Σέρινγχαμ

Ο «παλιός» δεν είδε με καλό μάτι την αγωνιστική άνοδο του «νέου» και φρόντισε να το καταστήσει σαφές από την αρχή. Ο Κόουλ έκανε ντεμπούτο με την εθνική Αγγλίας το Μάρτιο του 1995, σε ένα φιλικό απέναντι στην Παραγουάη. Μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και αυτός που αντικατέστησε ήταν ο Σέρινγχαμ. Ο τελευταίος δεν έδωσε καν το χέρι του στο συμπαίκτη του, κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο και από τότε οι σχέσεις τους «πάγωσαν». Παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια υπήρξαν συμπαίκτες και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πολλές φορές ήταν μαζί στην ενδεκάδα, ο ένας δε μιλούσε στον άλλον. Ο επαγγελματισμός τους, όμως, ήταν τέτοιος που η μεταξύ τους σχέση δεν επηρέασε τη συνεργασία τους στο γήπεδο.

Όλιβερ Καν – Γιενς Λέμαν
Η κόντρα τους ήταν γνωστή το διάστημα, που βρίσκονταν μαζί στην εθνική Γερμανίας. Τότε, ο Λέμαν δήλωνε πως ο παραγκωνισμός είχε ονοματεπώνυμο. Όλιβερ Καν. Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν ήταν βασικός στο Μουντιάλ του 2002 (MVP της διοργάνωσης), αλλά και στο Euro 2004. Ωστόσο, η έλευση του Γιούργκεν Κλίνσμαν στην τεχνική ηγεσία των «πάντσερ» άλλαξε τα δεδομένα, με το νέο προπονητή να χρίζει βασικό τον Λέμαν. Στο Μουντιάλ του 2006, που έγινε στη Γερμανία, η Καν ήταν το Νο2 και μάλιστα – σε μια ένδειξη ανωτερότητας – έδωσε συγχαρητήρια στον «ανταγωνιστή» του, μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Αργεντινής στα πέναλτι.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι – Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι
Η σχέση τους ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όταν έγιναν συμπαίκτες στην Ντόρτμουντ το 2010, όμως κατέληξε να είναι εχθρική. Οι διαφορές στις πολιτικές πεποιθήσεις δημιούργησε την πρώτη απόσταση μεταξύ των δύο Πολωνών, όμως το χάσμα μεγιστοποιήθηκε αργότερα. Όταν ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας, Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι, τραυματίστηκε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε το περιβραχιόνιο στον Λεβαντόφσκι. Ωστόσο, μετά την αποθεραπεία του «Κούμπα», εκείνος που παρέμεινε αρχηγός ήταν ο «Λέβα». Μάλιστα, ο προπονητής επέλεξε να μην καλέσει για λίγα παιχνίδια τον Μπλαστσικόφσκι, προκειμένου να μη γίνει «εκρηκτικό» το κλίμα στα αποδυτήρια. Ενδεικτικό της σχέσης τους, είναι πως στο γάμο του ο Λεβαντόφσκι κάλεσε όλους τους συμπαίκτες του από την εθνική. Εκτός από έναν…

Ρίο Φέρντιναντ – Τζον Τέρι
Οι δυο τους αποτέλεσαν ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, ωστόσο η ρατσιστική συμπεριφορά του Τέρι έκοψε κάθε σχέση μεταξύ τους. Το Νοέμβριο του 2011, ο αμυντικός της Τσέλσι έκανε ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ, αδερφό του Ρίο Φέρντιναντ. Το κλίμα έγινε «πολεμικό» μεταξύ τους και μάλιστα ο άσος της Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από την αποστολή των «λιονταριών» στο Euro 2012, με τις κακές γλώσσες τότε να λένε πως αυτό έγινε για να μη μεταφερθεί η κόντρα τους στα αποδυτήρια. Και από τότε, δεν αγωνίστηκαν ποτέ ξανά μαζί.

Ζεράρ Πικέ – Άλβαρο Αρμπελόα
Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα είχε και έχει κόντρες με πολλούς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Με αυτόν, όμως, που είχε τη μεγαλύτερη ήταν με τον Αρμπελόα. Παρά το γεγονός πως οι δύο τους είχαν φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου με την εθνική Ισπανίας, ο Πικέ είχε δηλώσει πως δε θεωρούσε τον Αρμπελόα συμπαίκτη του και τον είχε αποκαλέσει «κώνο» στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και μέσω social media, είχε ξεσπάσει κόντρα μεταξύ τους, με τον αμυντικό της «βασίλισσας» να κάνει λόγο για εμμονή του Πικέ με τους Μαδριλένους. Ρόλο «πυροσβέστη» σε αυτή τη διαμάχη πήρε ο Σέρχιο Ράμος, προκειμένου η κόντρα των δύο συμπαικτών να μην επηρεάσει το κλίμα στα αποδυτήρια της εθνικής Ισπανίας.

The post «Ξένοι» στην ίδια εθνική ομάδα ομάδα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top