ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στον ίδιο χώρο εργασίας τα 12 από τα 29 νέα κρούσματα- «Δυνητικά ο ιός είναι παντού, να προσέχετε»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στον ίδιο χώρο εργασίας τα 12 από τα 29 νέα κρούσματα- «Δυνητικά ο ιός είναι παντού, να προσέχετε»

Ακόμη ένα θάνατο μετράει η Κύπρος από τον COVID-19, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι 29 πρόσωπα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Πρόκειται για άνδρα 79 ετών με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.


Όπως ανέφερε σε συνέτευξη Τύπου, στο Υπουργείο Υγείας, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκκης, τα 19 περιστατικά προέρχονται από εργαστηριακές εξετάσεις στα πλαίσια της διαδικασίας ιχνηλάτησης επαφών και αφορούν μεταξύ άλλων ένα επαγγελματία υγείας και ένα ασθενή, ενώ οι δέκα άνθρωποι που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό προέρχονται από εργαστηριακές διαγνώσεις που εμπίπτουν στην στοχευμένη δειγματοληψία, η οποία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας.

Ανέφερε επίσης ότι τα 12 θετικά δείγματα αφορούν εργαζόμενους στον ίδιο χώρο.

Είπε ακόμη ότι τρία πρόσωπα που είχαν διαγνωστεί θετικά στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 29 από σύνολο 891εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-19 άτομα που εντοπίστηκαν από 418 εργαστηριακές εξετάσεις μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης. Στα 19 περιλαμβάνονται ένας επαγγελματίας υγείας και ένας ασθενής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

-10 άτομα από 473 εργαστηριακές διαγνώσεις που εμπίπτουν στη μελέτη των 20,000 επαγγελματιών.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι από τα 29 νέα κρούσματα τα 12 αφορούν εργαζόμενους στον ίδιο χώρο.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, συνολικά 621 εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 662 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Τα 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών προέρχονται από δύο κατηγορίες δειγμάτων. Τα 19 ανήκουν στις δειγματοληψίες που έγιναν στο πλαίσιο της διαδικασίας της ιχνηλάτησης. Τα άλλα 10 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της ευρείας δειγματοληψίας που διεξάγεται με απόφαση της Κυβέρνησης και επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας, για να δούμε ακριβώς την έκταση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Τα δείγματα της δεύτερης κατηγορίας προέρχονται από επαγγελματίες, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται και ο λόγος είναι προφανής: Θέλουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του covid 19 και να διασφαλίσουμε στο βαθμό που είναι δυνατόν ότι οι χώροι εργασίας είναι καθαροί από τον ιό, ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις που δέχονται κοινό. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για την απόλυτη αποστείρωση ενός χώρου ώστε να αποκλειστεί η μετάδοση του ιού. Οπουδήποτε εντοπιστεί κρούσμα, ιδιαίτερα σε χώρους δημόσιας χρήσης, ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι χώροι απολυμαίνονται, τα θετικά κρούσματα απομακρύνονται και αρχίζει η ιχνηλάτηση των επαφών.

Η επιστημονική ομάδα σας καλεί να έχετε πάντοτε κατά νουν ότι δυνητικά ο ιός είναι παντού και μπορεί να σας προσβάλει. Ακόμη και στο σπίτι σας. Σας καλούμε, λοιπόν, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top