ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι συσκέψεις του Προέδρου, η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι εξελίξεις στην ΑΟΖ κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Οι συσκέψεις του Προέδρου, η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι εξελίξεις στην ΑΟΖ κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Oι συσκέψεις χθες Τρίτη (21/04) στο Προεδρικό για επανεκκίνηση της οικονομίας και ο οδικός χάρτης που φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί είναι το βασικό θέμα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα σήμερα. Προβάλλονται επίσης οι εξελίξεις διεθνώς με τον κορωνοϊό, τα νέα κρούσματα στην Κύπρο, ο σχεδιασμός για τις παγκύπριες εξετάσεις, οι προκλήσεις της Άγκυρας στην ΑΟΖ, οι καταγγελίες που διερευνά ο OLAF, η κούρσα στην τιμή του πετρελαίου και η ανησυχία για τα θύματα οικογενειακής βίας εν μέσω πανδημίας.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ανάσταση αρχές Μαΐου» και γράφει πως ξεκαθάρισε χθες η εικόνα στο Προεδρικό για την σταδιακή άρση των μέτρων, φιλοξενώντας και τις δηλώσεις των αρμοδίων. Αλλού αναφέρει ότι «την πάτησε» το ΑΚΕΛ με την καταγγελία του OLAF η οποία αφορά τα κατεχόμενα. Η «Α» αναφέρει ακόμη ότι η τουρκική προκλητικότητα καταγγέλλεται στη Σύνοδο Κορυφής και στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Αγκυλώσεις στην αγορά πληρώνουν οι καταναλωτές» ο «Πολίτης» γράφει πως αποφεύγουν τις προαγορές φθηνών πετρελαιοειδών οι εισαγωγείς και ότι προαγορές έκανε η ΑΗΚ. Αλλού αναφέρει ότι στις 29 του μήνα αποφασίζει το Υπουργικό για την άρση των μέτρων. Σε άλλο θέμα ο «Π» προβάλλει αναφορές του Δρ. Λοίζου του ΟΚΥπΥ κατά την ανακοίνωση χθες των νέων κρουσμάτων στην Κύπρο.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Οδικός χάρτης αναγέννησης» και αναφέρεται συγκεκριμένα στο πως θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα και με ποιες επιχειρήσεις θα πάρει μπρος η οικονομία. Αλλού αναφέρει πως «σφάζονται» στις ΗΠΑ για άρση των μέτρων ενώ ο κορωνοϊός συνεχίζει να θερίζει. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως θα γίνουν ειδικές ρυθμίσεις για τις παγκύπριες εξετάσεις με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα.

«Ανοίγουν πρώτα εργοτάξια - μικρές επιχειρήσεις» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει πώς θα επανεκκινήσει η οικονομία και τι θα γίνει με τον τουρισμό. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως το Γιαβούζ είναι στο τεμάχιο 6 και η Λευκωσία κάνει καταγγελίες στην ΕΕ. Η «Χ» φιλοξενεί επίσης δήλωση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Προστασίας για το Παιδί και τις ανησυχίες για αύξηση περιστατικών οικογενειακής βίας λόγω καραντίνας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Την άλλη βδομάδα οι διαβουλεύσεις για άρση των μέτρων» αναφέρει πως το Υπουργικό αποφασίζει στις 29/4 και μάλλον τα εργοτάξια ανοίγουν πρώτα. Aλλού, αναφέρει πως μεγάλη πτώση παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών λόγω της πανδημίας. Η εφημερίδα αναφέρει σε άλλο της ρεπορτάζ ότι ο Μάριος Ματσάκης καλεί τον ΠτΔ να άρει τα μέτρα.

«Η κατάργηση των SMS θα φέρει την ομαλότητα» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» που γράφει για τις προϋποθέσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας με επιστροφή στην εργασία των μικρών εργοταξίων. Αλλού αναφέρει ότι επιταχύνεται η ψηφιοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας λόγω της πανδημίας. Επίσης προβάλλεται η κούρσα στις τιμές του πετρελαίου και ο αντίκτυπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top