ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τραγωδία για οικογένεια που έχασε το 2 μηνών αγγελούδι της -Δρ Ηλία: ''Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, αλλά...'

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τραγωδία για οικογένεια που έχασε το 2 μηνών αγγελούδι της -Δρ Ηλία: ''Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, αλλά...'

Απίστευτη τραγωδία για οικογένεια στην Λευκωσία. Έχασε το δυο μηνών αγγελούδι που είχε κοκκύτη, με την γιαγιά του να ισχυρίζεται πως οι γιατροί ευθύνονται για τον θάνατο της εγγονής της. 

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου Δρ Αβραάμ Ηλίας από την δική του πλευρά δηλώνει πως δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της γιαγιάς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ThemaOnline, η γιαγιά της μικρής Eφραιμίας, η μικρή γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2020 και εισήχθη κατευθείαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στην μονάδα νεογνών για 37 μέρες.  

Στις 27 Μαρτίου μετά που το παιδάκι πήγε στο σπίτι του, η οικογένεια ενημερώθηκε για θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Μακάριο Νοσοκομείο.  

Η μικρή Εφραιμία επέστρεψε στο σπίτι και ήταν περιορισμένη μαζί με την μητέρα της αλλά η ανησυχία της οικογένειας της μετά την ενημέρωση για το θετικό κρούσμα ήταν πολύ μεγάλη.

Λίγες μέρες μετά το νεογέννητο μωράκι παρουσίασε βήχα και η μητέρα του επικοινώνησε με την προσωπική της παιδίατρο, η οποία προσπάθησε να την καθησυχάσει, καθώς της είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας την στιγμή που το παιδί δεν είχε πυρετό.  

Η κατάσταση της υγείας της μικρής άρχισε να χειροτερεύει μέρα με την μέρα καθώς παρουσίασε και πρόβλημα στην αναπνοή και έτσι έπρεπε να εισαχθεί στο Μακάριο Νοσοκομείο.  

Κατά την παραμονή του παιδιού και της μητέρας στο Μακάρειο Νοσοκομείο τους περιόρισαν σε ένα δωμάτιο, καθώς θεωρήθηκαν ως ύποπτα κρούσματα κορωνοιού, χωρίς να τους παρακολουθεί γιατρός, σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε η γιαγιά της μικρής στο ThemaOnline.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:«Έβαζαν την μητέρα να τραβά βίντεο το μωρό για να το βλέπει ο γιατρός».

Όταν έκαναν στην μητέρα και το παιδί τις εξετάσεις, τους ανακοίνωσαν πως και οι δύο είναι θετικοί στον ιό κοκκύτη και όχι στον κορωνοιό.

Την Τετάρτη 22 Απριλίου η κατάσταση του βρέφους επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να μπει στην εντατική. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 23 Απριλίου οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένεια πως η μικρή απεβίωσε.

Η κ. Μαρία (γιαγιά της μικρής Εφραιμίας) τονίζει πως θα προχωρήσει με καταγγελίες και θα κινηθεί νομικά ενώ μας δήλωσε πως έχει στα χέρια της το βίντεο με το οποίο η μητέρα κατέγραφε το μωρό για να το δείχνει στον γιατρό.

Να αναφέρουμε επίσης πως η οικογένεια για την ώρα δεν έχει προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία και αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, όπως μας ενημέρωσε η γιαγιά της μικρής.


Δείτε την ανάρτηση που έκανε η γιαγιά του άτυχου νεογέννητου:

Δηλώσεις Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου:

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείου, Δρ Αράαμ Ηλία.

Όπως μας ανέφερε, «δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της γιαγιάς».

Όπως μας πληροφόρησε τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για το νεογέννητο όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις και όπως ανέφερε ο κοκκύτης προκαλεί πολλές επιπλοκές στα μικρά παιδιά.

Θέλησε να τονίσει πως οι αιτίες θανάτου του παιδιού οφείλονται σε επιπτώσεις από τον κοκκύτη.

Όσον αφορά στο βίντεο που τραβούσε η μητέρα το παιδί εξήγησε πως είναι φυσιολογικό ένας γιατρός να ζητήσει φωτογραφίες ή βίντεο από την μητέρα ενός παιδιού που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Τέλος σημείωσε πως το θεωρεί φυσιολογικό η οικογένεια του παιδιού να νιώθει πικρία αλλά δεν σημαίνει πως έχουν όλες τις ευθύνες οι γιατροί. «Αντιλαμβάνομαι τον πόνο της οικογένειας αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση κάναμε ό,τι μπορούσαμε», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top