ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος: Απαντά για τις εκκλησίες και την χαλάρωση των μέτρων

Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος: Απαντά για τις εκκλησίες και την χαλάρωση των μέτρων

Όσο περιορίζουμε τον συγχρωτισμό τόσο περιορίζουμε και τη διασπορά της πανδημίας Covid-19, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), σημειώνοντας ότι η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να γίνει με την δέουσα προσοχή.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση επιστολής επαγγελματιών υγείας περί άμεσης άρσης της απαγόρευσης προσέλευσης σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, ο ΠΙΣ στηριζόμενος στα μέχρι στιγμής ιατρικά δεδομένα και με πλήρη σεβασμό στην εκδήλωση θρησκευτικών πεποιθήσεων, επισημαίνει ότι η υψηλή μεταδοτικότητα αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της πανδημίας Covid-19.

«Είναι γι’ αυτό το λόγο, που όσο περιορίζουμε τον συγχρωτισμό τόσο περιορίζουμε και τη διασπορά της νόσου. Το κύριο αυτό περιοριστικό μέτρο, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αναφορικά με χώρους όπου συναθροίζονται άτομα τρίτης ηλικίας, που αποτελούν μεγάλο μέρος των ευπαθών ομάδων και που η κατάσταση τους συνοδεύεται συχνά από χρόνια νοσήματα», σημειώνεται.
 
Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι κύριο μέλημα όλων είναι η προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών, τόσο του κλήρου όσο και των πιστών και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 
Το κύριο ζητούμενο, σημειώνει, είναι η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλής ζωής και οικονομικής δραστηριότητας με ασφάλεια.

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι συμφωνεί με την ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών του κράτους, ότι τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν σταδιακά και η χαλάρωση θα συνοδεύεται από αυστηρούς κανόνες υγιεινής, τήρηση κοινωνικής απόστασης και εφαρμογή μηχανισμού ελέγχου και παρακολούθησης. 
Τονίζει ότι ο σχεδιασμός χαλάρωσης των περιορισμών πρέπει να γίνει με τη και λαμβάνοντας υπόψη τις επιστημονικά τεκμηριωμένες κατευθυντήριες οδηγίες και τους πετυχημένους σχεδιασμούς άλλων χωρών που προηγούνται στο βαθμό αναχαίτισης του Covid-19.

«Αυτοί οι σχεδιασμοί και η συμπεριφορά των πολιτών, θα είναι καθοριστικά κριτήρια, για την επόμενη φάση, ώστε να αποτραπεί τυχόν ανάκαμψη της πανδημίας στην Κύπρο», σημειώνεται. 
 
Ο ΠΙΣ, αναφέρει ότι συμμετέχει στην συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή που αφορά τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς και υποβάλλει, βάσει των πιο σύγχρονων ιατρικών δεδομένων, εισηγήσεις που αφορούν τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top