ΓΕΝΙΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Πρόβλημα με το αποχετευτικό στον νέο συμπληρωματικό χώρο Μονάδας Εντατικής Θεραπείας - ‘Το θέμα κρατάει χρόνια‘

ΓΕΝΙΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Πρόβλημα με το αποχετευτικό στον νέο συμπληρωματικό χώρο Μονάδας Εντατικής Θεραπείας - ‘Το θέμα κρατάει χρόνια‘

Σύμφωνα με το Κρατικό Ραδιόφωνο, ο χώρος της τραπεζαρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, που λειτουργεί πλέον ως συμπληρωματική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τίθεται ‘εκτός μάχης’, λόγω προβλήματος στο αποχετευτικό. Παράλληλα, καταστράφηκε και αριθμός αναλωσίμων.

Ο ισχυρισμός αυτός προκύπτει από καταγγελίες που έφθασαν στην εκπομπή το ‘Πρώτο Δρομολόγιο’ από εργαζόμενους στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω χώρος δεν υπήρξε ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία, λόγω του ότι τα περιστατικά είναι μειωμένα, εντούτοις, χρειάζεται άμεση διευθέτηση του ζητήματος καθώς η λειτουργία του προσφέρει ασφάλεια για το μέλλον. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με φωτογραφία που απέστειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η υφιστάμενη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για σκοπούς διαχωρισμού ασθενών με τον ιό COVID-19 και άλλων, διαχωρίζεται με ‘νάιλον‘. 

Τις καταγγελίες για την βλάβη επιβεβαίωσε και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, ο οποίος δήλωσε ότι ‘υπήρξε ένα πρόβλημα, αλλά οι 18 κλίνες που υπήρχαν, ήταν ήδη αδρανείς και δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθούν άμεσα’.

Πρόσθεσε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της οποιασδήποτε βλάβης στο αποχετευτικό σύστημα εντός μερικών ημερών. Τέλος, υποστήριξε ότι ‘η πληρότητα είναι τέτοια που μας δίνει το χρόνο για αποκατάσταση της βλάβης‘.

Παρόλα αυτά, δεν έδωσε απαντήσεις για την φωτογραφία που απεικονίζει τον διαχωρισμό μέσω νάιλον, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Ανέφερε δε ότι ‘δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί. Είναι οι γιατροί εκεί’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με τη δημοσιογράφο του ΡΙΚ, το πρόβλημα με το αποχετευτικό κρατάει χρόνια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.