ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διπλή νίκη για τη Mercedes-Benz στα βραβεία «Motor Klassik 2020»

Διπλή νίκη για τη Mercedes-Benz στα βραβεία «Motor Klassik 2020»

Βροχή οι διακρίσεις για την ιστορική κληρονομιά της Mercedes-Benz στα βραβεία «Motor Klassik».

Για μια ακόμη χρονιά μοντέλα και υπηρεσίες της γερμανικής εταιρείας βρέθηκαν στην κορυφή από τους συνολικά 17.610 αναγνώστες του περιοδικού «Auto moto und sport» που ψήφισαν. Για πολλά χρόνια, όλο και περισσότεροι οπαδοί κλασικών αυτοκινήτων συμμετέχουν σε αυτή τη δημοσκόπηση. Σε σύγκριση με το 2019 ο αριθμός αυξήθηκε σχεδόν κατά 1000 αναγνώστες. Το «Motor Klassik» διεξάγεται από το 1984. «Το περιοδικό έχει ένα πιστό και πεπειραμένο αναγνωστικό κοινό. Είμαι, λοιπόν, πολύ ευχαριστημένος που η Mercedes-Benz τα πήγε και πάλι καλά στα βραβεία Motor Klassik», δήλωσε ο Christian Boucke, επικεφαλής της Mercedes-Benz Classic. «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη διάκριση τόσο του θρυλικού 300 SL όσο και για τα αυθεντικά ανταλλακτικά της Mercedes-Benz».

Mercedes-Benz 300 SL (W 198): Το «Gullwing» ανέβηκε στην κορυφή το 2020 με το 29.4% των ψήφων των αναγνωστών στην κατηγορία Γ – «Classic Sports Cars». Το περιοδικό άλλαξε σημαντικά τις κατηγορίες για τη δημοσκόπηση των φετινών αναγνωστών. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρχε πλέον ψηφοφορία ανά δεκαετία. Αντ’ αυτού, τα κλασικά σπορ αυτοκίνητα που προτάθηκαν από το περιοδικό ποικίλλουν από το 1927 έως το 1966. Ο χαρακτηρισμός της Motor Klassik αυτής της κατηγορίας: «Glorious - τα σπορ αυτοκίνητα που έχουν πάντα ένα κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού». Η επέκταση των επιλογών ψηφοφορίας σε πολλαπλές δεκαετίες καθιστά τη νίκη του 300 SL ακόμα πιο πολύτιμη. Εκπρόσωπος του περιοδικού «Auto moto und sport» δήλωσε: «Το Mercedes-Benz 300 SL είναι το πιο ολοκληρωμένο και συναρπαστικό σπορ αυτοκίνητο της εποχής μας - ένα αυτοκίνητο-όνειρο». Η αξιολόγηση αυτή δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Μάλιστα, μια διεθνής κριτική επιτροπή επέλεξε το «Gullwing» ως το «Σπορ αυτοκίνητο του αιώνα» τον Δεκέμβριο του 1999. Τα Βραβεία Motor Klassik 2020 υπογραμμίζουν το γεγονός ότι, δύο δεκαετίες αργότερα, κατέχει την κορυφαία θέση.

Γνήσια ανταλλακτικά της Mercedes-Benz: Η διάκριση των ανταλλακτικών της Mercedes-Benz στα Motor Klassik Awards είναι η έβδομη στη σειρά. Συνολικά είναι η δέκατη νίκη για τα ανταλλακτικά της εταιρείας παίρνοντας το 43,6% των ψήφων των αναγνωστών. «Η Mercedes-Benz Classic αναπαράγει ανταλλακτικά σύμφωνα με την αρχική προδιαγραφή για τα κλασικά οχήματα της μάρκας, προκειμένου να εξασφαλίσει την προμήθεια εξαρτημάτων πολύ καιρό μετά το τέλος της παραγωγής», λέει ο Christian Boucke από τα γνήσια ανταλλακτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top