ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδόθηκε με... διαδικασίες εξπρές η νέα πτέρυγα του Γ.Ν. Λευκωσίας, που στοίχισε 1,5 εκ. ευρώ -Πώς απαντά ο Λοϊζίδης για την έρευνα του Ελεγκτή-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παραδόθηκε με... διαδικασίες εξπρές η νέα πτέρυγα του Γ.Ν. Λευκωσίας, που στοίχισε 1,5 εκ. ευρώ -Πώς απαντά ο Λοϊζίδης για την έρευνα του Ελεγκτή-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Του Φάνη Μακρίδη

Το έργο στοίχισε 1,5 εκατομμύριο ευρώ και η Ελεγκτική Υπηρεσίας της Δημοκρατίας είχε ζητήσει πληροφορίες για τις διαδικασίες προκήρυξης προσφορών από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Χρίστης Λοϊζίδης, η πτέρυγα -βάσει της σύμβασης- επρόκειτο να παραδοθεί στις 06/05, στις 35 ημέρες δηλαδή, ωστόσο η κατασκευαστική εταιρεία που κέρδισε το συμβόλαιο κατάφερε να αποπερατώσει τις εργασίες στις 30 Απριλίου. Εντός της ημέρας (01/05), μάλιστα, παραδόθηκε όπως μας επιβεβαίωσε και ο κ. Λοϊζίδης.

«Αύριο (02/05) θα ανακοινώσουμε κάποια πράγματα σχετικά» ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Λοϊζίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως πλέον αρχίζουν οι προσπάθειες για τον εξοπλισμό της πτέρυγας.

Παραπέμψαμε τον κ. Λοϊζίδη στο δημοσίευμά μας την Πέμπτη (30/05), με το οποίο το ThemaOnline αποκάλυπτε ότι ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης ζητούσε στοιχεία σε σχέση με τη διαδικασία των προσφορών που ακολουθήθηκε από τον ΟΚΥπΥ για την ανάθεση του έργου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, αρνήθηκε ευγενικά να τοποθετηθεί λέγοντας μας ότι «δεν θέλω να το σχολιάσω». Επικαλέστηκε το φόρτο εργασίας που προϋποθέτει την πλήρη προσοχή του σε σημαντικά θέματα.

Ξεκίνησαν 3 Απριλίου
Όπως γράψαμε και την Πέμπτη (30/04) οι εργασίες για να ανεγερθεί η νέα πτέρυγα του δημόσιου νοσηλευτηρίου της πρωτεύουσας ξεκίνησαν στις 3 Απριλίου. Αρμόδιο πρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας Α&Α Apostolides που ανέλαβε το έργο, μας είχε αναφέρει ότι οι εργασίες κύλησαν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, λέγοντας μας ότι θα παραδιδόταν την 1η Μαΐου.

Συμβόλαιο 1,5 εκατομμυρίου για 25 κλίνες
Σε ό,τι αφορά το κόστος για τα δημόσια ταμεία, όπως ήδη σημειώσαμε, το έργο στοίχισε συνολικά 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Πρόκειται για μεταλλική κατασκευή και όχι λυόμενο κτήριο. Έχει πρόνοια για 25 κλίνες ασθενών, αλλά και εγκαταστάσεις που αφορούν το προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές), όπως γραφεία κι άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός ορόφου, πάνω από υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Ατυχημάτων κι Επειγόντων Περιστατικών.


Η ανακοίνωση
Η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας με ανακοίνωσή της (13/04) είχε καταστήσει σαφές ότι κατανοεί τις ειδικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν, ωστόσο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται αυτή η κατάσταση να προκαλέσει εφησυχασμό. Ξεκαθαριζόταν ότι «καθήκον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι να ελέγχουμε την Κυβέρνηση προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν ενεργεί νόμιμα ως προς τη διενέργεια δαπανών και είσπραξη εσόδων κι αν πράττει τούτο διασφαλίζοντας τις αρχές της οικονομίας, αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας».

 *Οι φωτογραφίες λήφθηκαν από το χώρο του εργοταξίου στις 30 Απριλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top