ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το μεγάλο ΣΤΟΙΧΗΜΑ του Τσάβι Ρόκα

Το μεγάλο ΣΤΟΙΧΗΜΑ του Τσάβι Ρόκα

Με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ο Παναθηναϊκός, αποτελεί τον σύλλογο που παραδοσιακά βγάζει τα πιο σπουδαία ταλέντα από την Ακαδημία του.

Διαχρονικός «αιμοδότης» της Εθνικής ομάδας, ώσπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η «φάμπρικα» της Παιανίας ξεκίνησε να δουλεύει σε φουλ ρυθμούς.

Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Γιάννης Γκούμας, Κώστας Χαλκιάς, Γιώργος Αλεξόπουλος, Λάμπρος Χούτος, Γιώργος Βακουφτσής, Σωτήρης Κυργιάκος, Σωτήρης Νίνης.

Μερικά από τα ονόματα που ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο. Παίκτες που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, που αγωνίστηκαν σε προηγμένες χώρες, που κατέκτησαν τίτλους, που αποτελούν ινδάλματα για νέα παιδιά, που έφτιαξαν τη ζωή τους κ.τ.λ.

Υπό νορμάλ συνθήκες το «τριφύλλι» θα έπρεπε να έχει μετατραπεί σε Αγιαξ ή Πόρτο, δηλαδή στα ταμεία του να έχουν μπει εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις, αλλά…

Αντίθετα, ο παραδοσιακός ανταγωνιστής Ολυμπιακός έχει καταφέρει το αντίθετο: να είναι πιο πίσω στις Ακαδημίες, αλλά να έχει πλουτίσει από μεταγραφές.

Ο Τσάβι Ρόκα σκέφτεται ορθά, όπως επιτάσσει η σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική, και αυτό είναι ένα από τα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει.

Ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει παίκτες την τελευταία διετία και θα συνεχίσει να το κάνει, αν κρίνει κανείς από τις διαδοχικές επεκτάσεις συμβολαίων και τις ευκαιρίες που δίνει.

Το εν λόγω πλάνο θα αποδώσει καρπούς αν α) οι παίκτες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας συμβάλλουν στην επίτευξη στόχων και β) αξιοποιηθούν/πουληθούν όταν έρθει η ώρα με το σωστό αντίτιμο.

Τα λάθη του, όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, όταν έφυγαν άσοι όπως ο Μάρκους Μπεργκ, ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο Ροντρίγκο Μολέντο και ο Νίκλας Χουλτ δωρεάν ή με… ψίχουλα, δεν θα πρέπει να επαναληφθούν.

Σκεφτείτε ότι ο Παναθηναϊκός πούλησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στην Μπενφίκα, αλλά λόγω ανάγκης για ρευστό δεν έβαλε ρήτρα μεταπώλησης.

Τώρα κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν ότι κοστολογείται στα 20.000.000 ευρώ και πως η Νιούκαστλ τον «γλυκοκοιτάζει».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι πολύ σύντομα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πουλήσει 1-2
παίκτες. Να αποδείξει ότι παίζει μπάλα και εκτός γηπέδου…

Πηγή: sportime.gr

The post Το μεγάλο ΣΤΟΙΧΗΜΑ του Τσάβι Ρόκα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top