ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γραπτή ένσταση από τον Ελλαδίτη κατάδικο - Συγγενείς δικαστής και ανακριτής

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γραπτή ένσταση από τον Ελλαδίτη κατάδικο - Συγγενείς δικαστής και ανακριτής

Σε αναζήτηση για νέο πάρεδρο που θα στελεχώσει τη σύνθεση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου…

Το εν λόγω δικαστικό σώμα θα εκδικάσει τις υποθέσεις του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, άλλως «Χάμπουργκερ», για τις δύο απόπειρες φόνου σε Αγία Νάπα και Λάρνακα. Το Ανώτατο Δικαστήριο, λοιπόν, .

Στην δικάσιμο της Δευτέρας (11/05), ήταν ορισμένη η απαγγελία κατηγοριών στον Μαμαλικόπουλο, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε.

Ο αδελφός ενός εκ των δύο παρέδρων του Κακουργιοδικείου, όπως εξηγήσαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, είναι αστυνομικός και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Μαμαλικόπουλου, αφού ήταν επικεφαλής των ανακρίσεων που διενεργήθηκαν από το ΤΑΕ Αμμοχώστου για την απόπειρα φόνου εναντίον τεσσάρων προσώπων θαμώνων στο καφεστιατόριο της οδού Κρύου Νερού, στην Αγία Νάπα, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η απόπειρα φόνου στρεφόταν εναντίον 53χρονου επιχειρηματία της Αγίας Νάπας. Βρισκόταν στο ίδιο καφεστιατόριο, αλλά είχε αναχωρήσει περίπου 15-20 λεπτά πριν τους πυροβολισμούς. Ως εκ τούτου, ο συγκεκριμένος πάρεδρος αποσύρθηκε από την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία ορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Μαῒου, προκειμένου να δοθεί χρόνος στο Ανώτατο Δικαστήριο να ορίσει νέο πάρεδρο.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να απαγγελθούν οι κατηγορίες εναντίον του Μαμαλικόπουλου, ο οποίος θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι. Κατηγορείται τόσο για την απόπειρα φόνου στην Αγ. Νάπα τον περασμένο Φεβρουάριο, όσο και για την απόπειρα φόνου κατά του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου, που διαπράχθηκε τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2019 στη Λάρνακα.

Ο «Μαμ», ο οποίος παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο, καθότι ο συνήγορός του βρίσκεται στην Ελλάδα λόγω πανδημίας, καταχώρησε στο Πρωτοκολλητείο του Δικαστηρίου Λάρνακας γραπτή ένσταση κατά του κατηγορητηρίου της υπόθεσης, θεωρώντας το παράτυπο, αβάσιμο, αστήριχτο, καταχρηστικό και ότι η μαρτυρία του είναι εκδικητική προς το πρόσωπό του.

Εξάλλου, την Τρίτη (12/5) θα οδηγηθεί στο Κακουργιοδικείο και ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, 38 χρόνων, από την Πάφου, για να κατηγορηθεί για τις ίδιες υποθέσεις. Οι Μαμαλικόπουλος και Χρυσάνθου θα δικαστούν ξεχωριστά, ώστε να μην έλθουν σ’ επαφή.

Ο δεύτερος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του ισοβίτη για το πενταπλό φονικό της Αγ. Νάπας. Θυμίζουμε, ότι ο Χρυσάνθου σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία παραδέχεται ότι στις δύο απόπειρες φόνου ήταν ο εκτελεστής και ότι και στις δύο περιπτώσεις ο «εγκέφαλος» που οργάνωσε τα εγκλήματα ήταν ο Δ. Μαμαλικόπουλος από τις Κεντρικές Φυλακές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top