ΚΥΠΡΟΣ

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ έκανε αναφορά στο Ράλι Κύπρος

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ έκανε αναφορά στο Ράλι Κύπρος

Το Ράλι Κύπρος και το γεγονός ότι για πρώτη φορά πέρασε στις κατεχόμενες περιοχές καταγράφηκε στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου (UNFICYP).

CYPRUS RALLY 19-9-2014 (187)

Ο Εθνικός μας αγώνας «έσπασε» τη διαχωριστική γραμμή όταν στις 19 Σεπτεμβρίου του 2014, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κάλυψαν μια διαδρομή μήκους πέντε χιλιομέτρων στους δρόμους της Κεντρικής Λευκωσίας.

CYPRUS RALLY 19-9-2014 (551)Βάση σχεδιασμού, μέρος της διαδρομής διερχόταν μέσω της λεγόμενης Νεκρής Ζώνης στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λευκωσίας

CYPRUS RALLY 19-9-2014 (507)Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας αναφέρει στην έκθεσή του Διεθνούς Οργανισμού:«Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, έξι τ/κ αγωνιστικά αυτοκίνητα συμμετείχαν στο Διεθνές Ράλι Κύπρου, το οποίο για πρώτη φορά ενέπλεξε και τις δύο πλευρές και περιέλαβε πέρασμα της νεκρής ζώνη, έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης της Λευκωσίας».

CYPRUS RALLY 19-9-2014 (360)Επισημαίνει δε πως ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά το τηλεοπτικό δίκτυο Eurosport και «έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής σε όλο το νησί». Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ δίνεται δύο φορές το χρόνο λίγο την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και αναφέρεται στην προσφορά των Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ για το εξάμηνο που προηγήθηκε.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η οργανωτική επιτροπή προσανατολίζεται να συμπεριλάβει και φέτος υπερειδική διαδρομή στους δρόμους της Λευκωσίας που θα διέρχεται και από την κατεχόμενη πλευρά νοουμένου ότι η πολιτική κατάσταση θα το επιτρέπει.

CYPRUS RALLY 19-9-2014 (403)Εντείνονται οι προετοιμασίες

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το φετινό Ράλι Κύπρος. Όπως είναι γνωστό ο Εθνικός μας αγώνας μετρά και φέτος τόσο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Όγδοος γύρος) όσο και για το Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής (Πέμπτος γύρος). και θα διεξαχθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου. Το Ράλι Κύπρος παραμένει το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

CYPRUS RALLY 19-9-2014 (459)Η οργανωτική επιτροπή έχει εδώ και μήνες αρχίσει τις προετοιμασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία του αγώνα μας. Η διαδρομή σχεδιάζεται με βάση τη Λευκωσία ενώ αναμένεται κλιμάκιο της Eurosport στην Κύπρο προς ενημέρωση και έγκριση της διαδρομής.

CYPRUS RALLY 19-9-2014 (221)FIA European Rally Championship 2015

4-6 Ιανουαρίου Int. Jaennerrallye AUT

6-8 Φεβρουαρίου Rally Liepaja LVA

3-4 Απριλίου Circuit of Ireland International Rally GBR

4-6 Ιουνίου Sata Rallye Açores PRT

25-27 Ιουνίου Ypres Rally (10) BEL

17-19 Ιουλίου auto24 Rally Estonia 2014 EST

28-30 Αυγούστου Barum Czech Rally Zlin CZE

25-27 Σεπτεμβρίου Cyprus Rally CYP

9-11 Οκτωβρίου Acropolis Rally GRΕ

29-31 Οκτωβρίου Rallye International du Valais CHE

CYPRUS RALLY 19-9-2014 (199)Middle East Rally Championship 2015

5-7 Φεβρουαρίου QMMF Qatar International Rally

12-14 Μαρτίου Kuwait International Rally

6-8 Μαΐου Iran International Rally

4-6 Σεπτεμβρίου Rally of Lebanon

25-27 Σεπτεμβρίου Cyprus Rally

15-17 Οκτωβρίου Jordan Rally

5-7 Νοεμβρίου Oman International Rally

27-29 Νοεμβρίου Dubai International Rally

Facebook facebook Twitter twitter Plusone plusone Linkedin linkedin Email email

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Μονή Αββακούμ: Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για κατάθεση οι μοναχοί

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη



Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνει στις 10.30 η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για την τελευταία συνάντηση-όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής-με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top