ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αποκάλυψη για το αν θα… ξεκινήσουν μόνο με Κύπριους ή και ξένους διαιτητές στο νέο πρωτάθλημα και η επιθυμία για ΓΕΜΑΤΑ γήπεδα

Η αποκάλυψη για το αν θα… ξεκινήσουν μόνο με Κύπριους ή και ξένους διαιτητές στο νέο πρωτάθλημα και η επιθυμία για ΓΕΜΑΤΑ γήπεδα

Δηλώσεις στον Sports1 έκανε σήμερα (21/05) ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη, ο οποίος σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε και για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα οικονομικά προβλήματα των σωματείων μετά την πανδημία: «Η UEFA έχει τεράστια θέματα με τα τηλεοπτικά, τις πληρωμές και τους χορηγούς. Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι και εδώ έχουμε αντίκτυπο με τους χορηγούς, ενώ για τα τηλεοπτικά θέματα δεν έχω εικόνα. Είμαι σίγουρος όμως ότι τα Σωματεία θα συζητήσουν με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, για να ξεπεράσουν τυχόν προβλήματα. Εμείς ως ΚΟΠ, θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο μας μέσα από διάφορα ποσά που έχουμε στη διάθεση μας. Η UEFA, μας έχει βοηθήσει για να δημιουργηθεί ταμειακή ροή και δεν είναι λεφτά που σε διάρκεια χρόνου, θα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς. Είναι όπως ο εργοδότης σου δώσει 3-4 μισθούς, αλλά δεν θα τους φας όλους αμέσως και να μην έχεις χρήματα τους επόμενους μήνες. Θα το διαχειριστούμε σωστά και θα βοηθήσουμε τα Σωματεία».

Για το αν θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες τη νέα περίοδο: «Η δική μας σκέψη είναι τα γήπεδα να είναι γεμάτα. Όμως, ότι κάνουμε και ότι ανακοινώσουμε, θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας. Θα κάνουμε τις δικές μας προτάσεις, διότι σκοπός μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς στο γήπεδο. Αλλά, δεν θα πάρουμε εμείς αυτή την απόφαση».

Για το… δίλημμα, μόνο Κύπριους ή και ξένους διαιτητές στο νέο πρωτάθλημα: «Εμείς σαν Ομοσπονδία, το κομμάτι της διαιτησίας το θέλουμε και το στηρίζουμε. Αλλά και η Κυπριακή διαιτησία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει σωστά παιχνίδια μέσα στο γήπεδο. Έτσι, τα Σωματεία θα τη δεχτούν. Τη νέα σεζόν θα ξεκινήσουμε με Κύπριους διαιτητές, αφού δεν ήταν ποτέ στόχος μας να ξεκινήσουμε με ξένους. Είναι και το οικονομικό κονδύλι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αγωνιστικά θα το δούμε πρώτα και μετά οικονομικά. Θέλουμε τον Κύπριο διαιτητή να είναι μέρος αυτής της ιστορίας που λέγεται Κυπριακό ποδόσφαιρο και θέλουμε καλές διαιτησίες από Κύπριους διαιτητές. Αυτό επιζητούμε και θέλουμε να κάνουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα δούμε για άλλες παραμέτρους».

The post Η αποκάλυψη για το αν θα… ξεκινήσουν μόνο με Κύπριους ή και ξένους διαιτητές στο νέο πρωτάθλημα και η επιθυμία για ΓΕΜΑΤΑ γήπεδα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top