ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξ αποστάσεως ενημερωτική συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς για θέματα πανδημίας

Εξ αποστάσεως ενημερωτική συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς για θέματα πανδημίας

Εξ αποστάσεως  ενημερωτική - επιμορφωτική συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για θέματα αντιμετώπισης του COVID-19, με την ευκαιρία της συνέχισης της φοίτησης των μαθητών/τριών στα σχολεία, διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου , η τηλεσυνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση των γονέων για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμόστηκε από σήμερα στα σχολεία και περιέλαβε παρουσίαση από τη δρα Ζωή – Δωροθέα Πανά, Λέκτορα Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.
 
Την τηλεδιάσκεψη χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Ο Υπουργός στην αρχή της διάσκεψης, αφού ευχαρίστησε όλους και όλες για τη συμμετοχή, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς τη χώρα.
 
Τόνισε ότι με την επιστροφή των μαθητών/μαθητριών των Δημοτικών και των Γυμνασίων, την προσεχή Πέμπτη, θα προχωρήσουμε με την πιστή εφαρμογή και την τήρηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για επιστροφή με ασφάλεια.
 
Έχουν ετοιμαστεί, πρόσθεσε, με τη βοήθεια των ειδικών, τα απαραίτητα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για σχολεία Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενώ  σχετικές οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές, καθώς και ειδικά έντυπα θα δοθούν σε όλους/όλες. Υπογράμμισε ότι για τους γονείς/κηδεμόνες έχει εκδοθεί από το Υπουργείο ένα ειδικό ενημερωτικό βιβλιάριο, το οποίο θα διανεμηθεί την πρώτη μέρα στα σχολεία.
 
Ο Υπουργός τόνισε ότι η πρώτη μέρα της επανόδου των μαθητών/τριών και για τις δυο ομάδες, θα αφιερωθεί στα θέματα υγιεινής, αφού η σωστή υγειονομική συμπεριφορά είναι θέμα που θα απασχολήσει ευρύτερα την κοινωνία μας το επόμενο διάστημα.
Αναφέρθηκε, επίσης, στους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους για εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες, στις απολυμάνσεις στα σχολεία, στη χωροθέτηση και σήμανση, στην προμήθεια αντισηπτικών υγρών και στη δημιουργία αιθουσών απομόνωσης σε περίπτωση που χρειαστούν.
 
Επισήμανε ότι η ευκαιρία που δίνουμε στα παιδιά να επανέλθουν στο σχολείο και να δουν ξανά εκπαιδευτικούς και συμμαθητές/συμμαθήτριές τους, θα τους δώσει χαρά, ενώ στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι στο Υπουργείο λειτουργεί ειδική ομάδα υποστήριξης των σχολείων για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ότι περιστατικά που αφορούν στις υγειονομικές συνθήκες μπορούν να αναφέρονται στον Προϊστάμενο Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου.
 
Η δρ Πανά παρουσίασε στη συνέχεια χρήσιμα, ενημερωτικά στοιχεία για τη νόσο COVID-19, καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου με έμφαση στα παιδιά.
 
Παρουσίασε, επίσης, τις γενικές συστάσεις προφύλαξης και τα μέτρα προστασίας, ενώ έδωσε έμφαση στις ειδικές συστάσεις που αφορούν στα σχολεία και στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει σε αυτά.
 
Κατά την τηλεδιάσκεψη, δόθηκε χρόνος στους συμμετέχοντες για ερωτήσεις και απορίες, οι οποίες απαντήθηκαν από τη κα Πανά.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top