ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Οδηγίες Αρχηγού Αστυνομίας για συγκεκριμένους ελέγχους - 38χρονος χωρίς κράνος και πινακίδες εγγραφής έσπρωξε αστυνομικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Οδηγίες Αρχηγού Αστυνομίας για συγκεκριμένους ελέγχους - 38χρονος χωρίς κράνος και πινακίδες εγγραφής έσπρωξε αστυνομικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε 330 καταγγελίες οδηγών για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η Αστυνομία σε παγκύπριο επίπεδο και κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα, 43 μοτοσικλέτες, ενώ συνελήφθησαν 5 πρόσωπα.

Στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων καθώς επίσης και για την αποτροπή και καταστολή οχληρίας και νεανικής παραβατικότητας, διενεργήθηκαν την Παρασκευή (22/05) το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο (23/05) στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορα σημεία των επαρχιών, μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των Αστυνομικών Διευθυντών και Υπευθύνων Τμημάτων και Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταγγέλθηκαν 330 οδηγοί για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και 43 μοτοσικλέτες, αφού φέρονται να έχουν υποστεί μηχανικές τροποποιήσεις, δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής, δεν έφεραν τα έγγραφα τους ενώ φέρονται να είχαν προβεί και σε διάφορες σοβαρές τροχαίες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, στην επαρχία Λευκωσίας κατά τη διάρκεια των ελέγχων, κατασχέθηκαν 8 μοτοσικλέτες, στην επαρχία Αμμοχώστου κατασχέθηκαν 5 μοτοσικλέτες ενώ στην επαρχία Λεμεσού κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα και 14 μοτοσικλέτες. Σημειώνεται ότι, στην επαρχία Λάρνακας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κατασχέθηκαν συνολικά 16 μοτοσικλέτες.

Στην επαρχία Λεμεσού, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών προσώπων, για υπόθεση επίθεσης εναντίον αστυνομικού, αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη, απειλής χρήσης βίας, ανησυχίας και παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του.

Συγκεκριμένα, μέλη της Αστυνομίας είχαν ανακόψει για έλεγχο, μοτοσικλέτα που οδηγούσε 38χρονος, ο οποίος φέρεται να μην φορούσε προστατευτικό κράνος και η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδες εγγραφής.

Αμέσως μετά την ανακοπή ο 38χρονος φέρεται να άρχισε να αντιδρά προκαλώντας ανησυχία ενώ έσπρωξε τον αστυνομικό ο οποίος τον συνέλαβε για τα πιο πάνω αυτόφωρα αδικήματα. Δεύτερος αστυνομικός προσέγγισε το σημείο για να βοηθήσει τον πρώτο αστυνομικό αφού ο 38χρονος φέρεται να προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη. Ταυτόχρονα, πρόσωπο ηλικίας 17μισι ετών φέρεται να παρεμπόδιζε τους αστυνομικούς κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, ενώ τρίτο πρόσωπο ηλικίας 28 ετών, φέρεται να καταφερόταν κατά των μελών της αστυνομίας και να προκαλούσε ανησυχία. Και τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στα γραφεία του Τμήματος Μικροπαραβάσεων Λεμεσού όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Επίσης, στην επαρχία Πάφου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο πρόσωπα για μαχαιροφορία. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε κάτοικος Πάφου όπου κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο δύο μαχαίρια τύπου μπαλτά, με λεπίδες μήκους 32 και 26 εκατοστών. Στη δεύτερη περίπτωση, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτοκίνητο άλλου προσώπου, εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια με λεπίδες μήκους 10 και επτά εκατοστών. Και στις δύο περιπτώσεις τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της εμπέδωσης της ασφάλειας του πολίτη και της πάταξης των τροχαίων παραβάσεων καθώς και για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top