ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΥΤΟΣ είναι το επόμενο μεγάλο ΔΕΚΑΡΙ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου; (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΥΤΟΣ είναι το επόμενο μεγάλο ΔΕΚΑΡΙ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου; (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι δυνατόν μόλις στα 20 του χρόνια ένας ποδοσφαιριστής να χαρακτηρίζεται ως ο παίκτης που μπορεί να τα κάνει όλα; Τι είναι αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό τον Κάι Χάβερτζ; Είναι ο νεαρός Γερμανός το επόμενο μεγάλο δεκάρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου;

Alleskönner. Αυτή είναι η λέξη που τον περιγράφει. Ο παίκτης που μπορεί να τα κάνει όλα. Ψηλό κορμί, μεγάλος διασκελισμός, δύσκολα του παίρνεις τη μπάλα, ντελικάτος, αλλά και με φοβερή τεχνική, με άνεση στην πάσα, φαινομενικά δεκάρι, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος τη θέση που παίζει, κάνει δουλειά και με τα δύο πόδια, αλλά και με το κεφάλι. Βγαίνει από την περιοχή για να πάρει τη μπάλα, παίζει πλάγια, μπαίνει στην περιοχή ως δεύτερος επιθετικός.

Πόσο κοστίζουν όλα αυτά; 100 εκατομμύρια ευρώ είναι η αξία του ποδοσφαιριστή της Λεβερκούζεν, ο οποίος είναι στο στόχαστρο της Μπάγερν (φυσικά αφού οι Βαυαροί συνηθίζουν να μαζεύουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στην εγχώρια αγορά τους), της Λίβερπουλ (σιγά μην άφηνε ο Κλοπ την ευκαιρία να πάει χαμένη), αλλά και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι ηχούσαν σειρήνες για να τον απομακρύνουν από τη Λεβερκούζεν, αλλά προτίμησε να μείνει και να δείξει τη φετινή σεζόν ότι μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα. Και αυτό κάνει. Ο Χάβερτζ έχει 14 γκολ και 8 ασίστ σε 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Εντός του 202;0 έχει 11 γκολ και 7 ασίστ.

Ο Πίτερ Μποζ του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Κανένα βάρος για τον νεαρό, που συνεχίζει μάλλον αθόρυβα (αν συγκρίνει, δηλαδή, κάποιος την περίπτωσή του με τον ντόρο που προκαλείται σε κάθε εμφάνιση του Έρλινγκ Χάαλαντ) να κάνει τη δουλειά του.

Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στις ακαδημίες της Μάριαντορφ, για να ακολουθήσουν αυτές τις Άαχεν. Στα 15 του άφησε την οικογένειά του για να πάει στη Λεβερκούζεν, όπου έναν χρόνο χρειάστηκε να μείνει στο σπίτι ενός φροντιστή του γηπέδου της ομάδας.

Στην περίπτωση του το ταλέντο είναι μεν κληρονομικό, αλλά… πέρασε μια γενιά. Ο πατέρας του δεν το «είχε», αλλά ο παππούς του ήταν αυτός που έκανε προπονήσεις μαζί του στον κήπο του σπιτιού του. Ο παππούς έβγαζε τις σέντρες και ο μικρός Κάι έκανε τάχα ότι έπαιρνε τη μπάλα για να μπει στην περιοχή και να σκοράρει.

«Ο παππούς μου με πήγε στο ποδόσφαιρο όταν ήμουν τεσσάρων ετών και με βοήθησε να κάνω τα πρώτα βήματα. Ο πατέρας μου και ο αδελφός μου με βοήθησαν, επίσης, ώστε να ασχοληθώ από πολύ μικρός. Όλοι ήταν τρελοί με το ποδόσφαιρο. Θα έλεγα ότι ήμασταν ποδοσφαιρική οικογένεια. Λατρεύαμε ό,τι αφορά το άθλημα και έτσι έγινε πάθος μου.

Όλοι μαζί παρακολουθούσαμε αγώνες της Μπούντεσλιγκα. Δεν ήμασταν από αυτούς που έβλεπαν μόνο Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Βλέπαμε όλη τη δράση. Δεν υπήρχε κάτι καλύτερο για την οικογένεια μου από τη Μπούντεσλιγκα, διότι το ποδόσφαιρο ήταν το οικογενειακό άθλημα» θυμάται ο Κάι.

Μέχρι το 2014 αγωνίστηκε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των «Ασπιρινών», ενώ το ίδιο καλοκαίρι προβιβάστηκε στην Κ17. Την σεζόν 2014-15 σε 23 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 7 γκολ, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ. Τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε 29 φορές με την φανέλα της Κ17 της Λεβερκούζεν πετυχαίνοντας 19 γκολ και μοιράζοντας 1 ασίστ.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Χάβερτζ «έσπασε» πολλά ρεκόρ φτάνοντας να γίνει περιζήτητος: ο μικρότερος σε ηλικία σκόρερ της Λεβερκούζεν, ο νεαρότερος παίκτης της Μπούντεσλιγκα που έφτασε τις 50 συμμετοχές, ο νεότερος σκόρερ πέναλτι της Λεβερκούζεν, ο νεαρότερος που έβαλε 13 γκολ, σε μια σεζόν, ο καλύτερος έφηβος σκόρερ, με 17 γκολ, στη Γερμανία.

Έπαιξε στις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας, ποτέ όμως στην Κ19, αλλά κατευθείαν στην ανδρών με τον Γιοακίμ Λεβ να παραδέχεται ότι ίσως τον κάλεσε αργά! «Με τον Κάι έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται, βλέποντάς τον στην πρώτη προπόνηση που έκανε μαζί μας, αν θα μπορούσα να τον είχα ήδη καλέσει δύο χρόνια νωρίτερα. Έμοιαζε σαν να ήταν παλιό μέλος της ομάδας. Πολύ πολύ σπάνιο έχω δει κάτι παρόμοιο στην καριέρα μου» ήταν τα λόγια του προπονητή της «νάσιοναλμανσαφτ».

Ο ίδιος ο Χάβερτζ παραδέχεται πως έχει μελετήσει και έχει… αντιγράψει τον Μεσούτ Οζίλ, οι υπόλοιποι σχολιάζουν ότι μοιάζει πολύ με τον Τόνι Κρόος και τον Μίχαελ Μπάλακ.

«Έχω ένα ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο. Δε μένω μεταξύ των αμυντικών. Μπορώ να αγωνιστώ στο κέντρο, όπως αγωνίζομαι πάντα και μπροστά. Πλέον σε αυτή τη νέα θέση είμαι πιο επικίνδυνος και μου ταιριάζει» λέει τώρα ο «καυτός» Χάβερτζ, ο οποίος μετράει 5 γκολ στα τελευταία 3 παιχνίδια, αγωνιζόμενος ως επιθετικός. Έχει σκοράρει δύο με κεφαλιές. δύο με το «αδύναμο» δεξί πόδι και ένα με πέναλτι.

Πριν κλείσει τα 21 του ηγέτης και πια όλοι αναρωτιούνται ποια είναι η επόμενη ομάδα για την οποία ο Χάβερτς θα τα κάνει όλα…

Πηγή: sdna.gr

The post ΑΥΤΟΣ είναι το επόμενο μεγάλο ΔΕΚΑΡΙ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου; (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top