ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Περίμεναν να νυχτώσει και βούτηξαν με ψαροντούφεκα - Τους 'ψάρεψε' το Τμήμα Αλιείας - Μέχρι 8.500 ευρώ πρόστιμο και 2 χρόνια φυλάκιση οι ποινές

ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Περίμεναν να νυχτώσει και βούτηξαν με ψαροντούφεκα - Τους 'ψάρεψε' το Τμήμα Αλιείας - Μέχρι 8.500 ευρώ πρόστιμο και 2 χρόνια φυλάκιση οι ποινές

Σοβαρή υπόθεση λαθραλιείας, με απαγορευμένη μέθοδο αλιείας αντιμετώπισε επιτυχώς το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν δύο άτομα, τα οποία αλίευαν με τη χρήση ψαροντούφεκου σε συνδυασμό με καταδυτικές συσκευές, μετά τη δύση του ηλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση που αντιμετωπίζεται σε διάστημα 3 μηνών, αφού παρόμοια περίπτωση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στη θαλάσσια περιοχή Λάρνακας, όπου εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν δύο άτομα να αλιεύουν με ψαροντούφεκο σε συνδυασμό με καταδυτικές συσκευές.  Και στις δύο περιπτώσεις, κατασχέθηκαν ως τεκμήρια όλα τα αλιευτικά εργαλεία και ο καταδυτικός εξοπλισμός.  Οι φάκελοι των υποθέσεων θα προωθηθούν για ποινική δίωξη ή για εξώδικη ρύθμιση.

Οι εν λόγω παραβάσεις θεωρούνται σοβαρές αφού συγκαταλέγονται στις καταστροφικές πρακτικές, με βάση την τελευταία τροποποίηση του περί Αλιείας Νόμου τον Δεκέμβριο του 2019.  Οι ποινές που προβλέπονται είναι φυλάκιση (για περίoδo πoυ δεv υπερβαίvει τα δύo έτη) ή χρηματική ποινή (πoυ δεv υπερβαίvει τις €8500) ή και οι δύo πoιvές μαζί.  Επιπρόσθετα, με απόφαση του Δικαστηρίου, δύναται να γίνει κατάσχεση oπoιoυδήπoτε σκάφoυς, εξoπλισμού, εργαλείoυ ή oπoιαδήπoτε άλλης συσκεύης ή υλικού, τo oπoίo χρησιμοποιηθηκε για τη διάπραξη του αδικήματος.

Το ΤΑΘΕ έχει θέσει ως προτεραιότητά του την πάταξη αυτής της παράνομης δραστηριότητας και θα εφαρμόζει τον σχετικό Νόμο με κάθε αυστηρότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top