ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου πεθερός και γαμπρός για τις 16.000 μάσκες - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου πεθερός και γαμπρός για τις 16.000 μάσκες - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο η πρωτοφανής υπόθεση που αφορά την παράνομη πώληση 16.000 προστατευτικών μασκών από δύο Ελληνοκύπριους.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Συγκεκριμένα ο 55χρονος πεθερός και ο 27χρονος γαμπρός του κατηγορούνται για την υπόθεση κομπίνας με τις μάσκες (οι οποίες απέφεραν ένα ποσό που πλησιάζει τις 6.000 ευρώ) και τις οποίες είχε χορηγήσει δωρεάν η Κυπριακή Κυβέρνηση σε φαρμακευτική εταιρεία.

Να αναφέρουμε πως  οι δυο αντιμετωπίζουν έξι κοινές κατηγορίες, ενώ ο 55χρονος αντιμετωπίζει άλλες τέσσερις κατηγορίες, που μεταξύ άλλων αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, της παραβίασης του περί λοιμοκάθαρσης νόμου καθώς και αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οι 2 κατηγορούμενοι παραπέμπονται πλέον στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει προγραμματιστεί για την 29η Ιουνίου του 2020.

Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφού πέραν του γεγονότος ότι τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από την Κυπριακή Δημοκρατία, υποχρεούνται να παρουσιάζονται κάθε Δεύτερα, Τετάρτη και Σάββατο στον Αστυνομικό Σταθμό Στροβόλου, αρχής γενομένης από σήμερα  (27/5), ενώ ορίστηκε και το ποσό εγγύησης των 20.000 εύρω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top