ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΟΘΕΩΣΕ Παπασταύρου: «Δεν χρειάζεται κανέναν να τον λιβανίσει – Η Ομόνοια δεν θα έκλεινε, αλλά…»

ΑΠΟΘΕΩΣΕ Παπασταύρου: «Δεν χρειάζεται κανέναν να τον λιβανίσει – Η Ομόνοια δεν θα έκλεινε, αλλά…»

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ομόνοιας πέρασε στα χέρια του Κυπροαμερικανού επιχειρηματία, Σταύρου Παπασταύρου και αφορμή τη σημερινή μέρα, έκανε δηλώσεις στον Super Sport FM ο δικηγόρος Λάμπρος Πιερή, ο οποίος ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας των επαφών με τον κ. Παπασταύρου.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

«Η ομάδα μας μπήκε σε μία πορεία ανάλογη του ένδοξου παρελθόντος της. Έγιναν αρκετές κινήσεις βελτίωσης και εκσυγχρονισμού σε πολλούς τομείς, υπάρχει οικονομική ευρωστία στο ποδοσφαιρικό τμήμα και έχουν μπει και αρκετά ζητήματα της ομάδας σε μία πορεία για μείωση των χρεών και ασφαλείς εργασιακές συνθήκες Το κυριότερο όμως, είναι η προοπτική που την βλέπει ο κόσμος. Όσοι συμμετείχαν στην τότε διαδικασία, γνώριζαν και το μεταφέραμε ότι θα υπήρχε ένα πλάνο τριετίας, όπου ο υπολογισμός για την ανάληψη της κορυφής ήταν στη λήξη της τριετίας. Αυτό ήρθε στον δεύτερο χρόνο, αλλά όλες αυτές οι καταστάσεις με την πανδημία, δεν μας επέτρεψαν να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο ή και τους δύο τίτλους.

Θεωρώ ότι η Ομόνοια είναι στον σωστό δρόμο, αλλά χρειάζεται συνεχή δουλειά και ανάπτυξη. Στην παρούσα φάση, γνωρίζουν όλοι ότι εφόσον τηρούν το συμβόλαιο τους και εργάζονται, πληρώνονται κανονικά οι πάντες και υπάρχουν στέρεες βάσεις για το μέλλον. Πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα πράγματα. Πέρσι δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν αποτυχημένη προσπάθεια, αλλά ούτε φέτος να πετάμε στα σύννεφα. Πιστεύω ότι θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες. Η Ομόνοια πλέον είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός για τους ποδοσφαιριστές».

Για τις  αμφιβολίες και την αμφισβήτηση που υπήρχε τότε από κάποιους προς το πρόσωπο του κ. Παπασταύρου και για το ότι πλέον είναι αποδεκτός από όλους τους Ομονοιάτες, είπε:

«Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι έκαναν λόγο για άνθρωπο σοβαρό που θα τιμούσε όλα όσα θα καταγράφονταν στο χαρτί. Το είπα ξανά, ότι εγώ δεν νιώθω περισσότερο Ομονοιάτης από τον κ. Παπασταύρου. Και ο ίδιος έχει ξεφύγει από το στάδιο “κάνω μια επένδυση όπως τις άλλες που κάνω”».

Για το αν είναι πλέον και συναισθηματικό το δέσιμο του με την Ομόνοια:

«Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κανέναν να τον λιβανίσει. Κάτι που κάναμε τα προηγούμενα χρονιά, ήταν ότι ενθουσιαζόμασταν εύκολα και απογοητευόμασταν εύκολα. Η Ομόνοια είναι στην αρχή μιας πορείας που θα φέρει επιτυχίες, αλλά θα πρέπει να γίνουν και αλλαγές στο Κυπριακό ποδόσφαιρο για να είναι πιο δίκαιο εντός των τεσσάρων γραμμών. Μακάρι να έρθουν και επιτυχίες στην Ευρώπη».

Για το ότι οι αμαρτίες του παρελθόντος δεν επέτρεψαν στην Ομόνοια να πρωταγωνιστήσει:

«Όταν ρωτήθηκα και τότε, είπαμε ότι οι επιτυχίες δεν έρχονται από την μια μέρα στην άλλη. Έγιναν εγκλήματα στην πλάτη της Ομόνοιας, δημιουργήθηκαν τεράστια χρέη, μπορούν να αποδοθούν ευθύνες και πολλοί αποδίδουν. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε όλοι που θα πρέπει να αποδίδονται ευθύνες. Εν μέρει, κάποια πράγματα διορθώθηκαν και θα είναι καλύτερα στο μέλλον. Τότε, σε μια συγκέντρωση συνάντησα δύο άτομα. Ο ένας σήμερα δεν στηρίζει την Ομόνοια, γιατί πίστευε ότι αυτό θα καταστρέψει την ομάδα και σέβομαι την απόφαση του. Ο δεύτερος ο οποίος εκείνη την μέρα έκλαιγε, ήταν ένας πασίγνωστος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας. Έκλαιγε και έλεγε ότι δεν βγαίνει από το σπίτι του, γιατί δεν αντέχει να του λένε για την Ομόνοια. Όταν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ντρέπονταν να βγουν από το σπίτι τους, δείχνει που φτάσαμε. Η παρουσία κατάσταση δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλύτερα. Ούτε κλοτσοσκούφι είναι η Ομόνοια και δεν εξαρτάται οικονομικά από κανέναν»

Για το αν η πανδημία θα επηρεάσει οικονομικά την ομάδα: «Η πιο χαμένη ομάδα είναι η Ομόνοια από την πανδημία και μετά η Ανόρθωση. Η Ομόνοια ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, ενώ και η Ανόρθωση διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Θα ήταν τεράστια τα έσοδα και για τις δύο ομάδες».

Για το αν θεωρεί απόλυτα σωστή την απόφαση τους για το deal με τον κ. Παπασταύρου:

«Σε σχέση με τις επιλογές που είχε μπροστά της η Ομόνοια, ήταν η ορθότερη απόφαση και το κρίνει καθημερινά ο κόσμος αυτό. Η άλλη επιλογή ήταν να παραμείνουμε ως είχαμε. Η Ομόνοια δεν θα έκλεινε, αλλά δεν ξέρω που θα ήταν και πως θα λειτουργούσε. Το χρέος είχε προστεθεί στα χρέη των προηγούμενων ετών και δεν υπήρχαν έσοδα. Τώρα, σχεδόν όλοι οι φίλοι της ομάδας μας βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον. Η συμφωνία που κάναμε, ήταν πολύ καλύτερη από τις συμφωνίες που υπήρχαν μέχρι τότε στην Κύπρο, μεταξύ σωματείων και εταιρειών».

The post ΑΠΟΘΕΩΣΕ Παπασταύρου: «Δεν χρειάζεται κανέναν να τον λιβανίσει – Η Ομόνοια δεν θα έκλεινε, αλλά…» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top