ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ο μοναδικός Κύπριος προπονητής που κατέκτησε πρωτάθλημα με την Ομόνοια»! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

«Ο μοναδικός Κύπριος προπονητής που κατέκτησε πρωτάθλημα με την Ομόνοια»! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Αφιέρωμα από το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας:

“Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (‘Εσσο) προπόνησε την ομάδα μας την αγωνιστική περίοδο 1974-1975. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε αποφασίσει να δώσει το πόστο σε ένα δικό της παιδί καθώς ο Έσσο αγωνίστηκε για μια δεκαετία (1958-1968) με το «τριφύλλι» στο στήθος, πανηγυρίζοντας τίτλους και καταγράφοντας 150 συμμετοχές με 58 γκολ.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου Έσσο, είναι ο μοναδικός Κύπριος προπονητής που κατέκτησε πρωτάθλημα με την ΟΜΟΝΟΙΑ, το 1975. Με 19 νίκες, 5 ισοπαλίες, μόλις 2 ήττες και συντελεστή τερμάτων 70-14, οδήγησε την ΟΜΟΝΟΙΑ στον τίτλο αφήνοντας στην 2η θέση την ΕΝΠ. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Ακολούθως μέχρι το 1978 υπήρξε βοηθός προπονητής του κ. Αργύροφ.

Στην συνέχεια εργάστηκε για χρόνια στα τμήματα υποδομής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφήνοντας σημαντικό έργο. Διακρινόταν για τη σοβαρότητα, την πειθαρχία και την αγάπη του για προπόνηση. Μάλιστα όταν ήταν προπονητής της δεύτερης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τη δεκαετία 80’-90’, δεν δίσταζε να προπονεί το σύνολό του ακόμα και σε πάρκα ή στο γήπεδο μπάσκετ του παλιού ΓΣΠ.

Ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε στην βασική ενδεκάδα τους Πατίκκη, Μαυρή και Φίλιππο, ενώ προετοίμασε άλλους ποδοσφαιριστές όπως οι Κλείτος και Τσίκκος, οι οποίοι έμελλε να αφήσουν εποχή”.

The post «Ο μοναδικός Κύπριος προπονητής που κατέκτησε πρωτάθλημα με την Ομόνοια»! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top