ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ώρα μηδέν για την τρίτη φάση - Ναι σε νηπιαγωγεία και γυμναστήρια - Όχι σε γάμους και μεγάλες συναθροίσεις

Ώρα μηδέν για την τρίτη φάση - Ναι σε νηπιαγωγεία και γυμναστήρια - Όχι σε γάμους και μεγάλες συναθροίσεις

Μοιάζει να ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο σε σχέση με την τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, αν και τα πάντα παραμένουν ρευστά μέχρι την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο Τετάρτη, 3 Ιουνίου.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση των δηλώσεων κυρίως των μελών της Επιστημονικής Ομάδας μπορούμε να εξάγουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Για παράδειγμα, γίνεται πλέον αντιληπτό -και μέσω των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας κύριου Πρόδρομου Προδρόμου- πως έχει δοθεί το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να βαδίζουν και τα κλειστά γυμναστήρια αφού η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Μαρία Κολιού επιβεβαίωσε πως πρόκειται ν’ανοίξουν, τονίζοντας όμως την αυστηρότητα των πρωτοκόλλων που θα πρέπει να ακολουθούνται αφού οι κλειστές αίθουσες σε συνδυασμό με την έντονη εκπνοή των γυμναζομένων προβληματίζει την επιστημονική ομάδα.

Κάπου εδώ δυστυχώς τελειώνουν τα ευχάριστα αφού οι απανταχού μελλόνυμφοι δεν πρέπει να είναι αρκετά αισιόδοξοι για τις τελέσεις γάμων και ιδιαίτερα δεξιώσεων. Η πληροφόρηση που λαμβάνουμε κάνει λόγο για ‘κόκκινο’ του υπουργείου Υγείας στην αύξηση των ατόμων που θα δικαιούνται να συναθροίζονται (για την 3η φάση). Κάτι που σημαίνει αφενός πως ο επιτρεπόμενος αριθμός θα παραμείνει στους 10 και αφετέρου πως αυτόματα ακυρώνεται οποιαδήποτε διαδικασία τέλεσης δεξίωσης, πάρτυ, συναυλίας και ούτω καθεξής. Η κυρία Κολιού μάλιστα πρόσθεσε με νόημα πως ‘Μάλλον δεν προλαβαίνουμε τους γάμους για Ιούλιο και Αύγουστο’ άρα λογικά από Σεπτέμβρη.

Για το τέλος και σε ότι αφορά τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων και τη διέλευση από και προς τα κατεχόμενα ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης δήλωσε πως ‘κάτι τέτοιο δεν είναι δική μας απόφαση’ αποφεύγοντας έντεχνα ν’απαντήσει όμως εν συνεχεία σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ για το ίδιο ζήτημα εξήγησε : «Οι τουρκοκύπριοι  δεν ήθελαν να προχωρήσουν στην συζήτηση των επιμέρους θεμάτων σχετικά  με το τι θα γίνεται στα οδοφράγματα και έτσι μείναμε εκεί». Πρόσθεσε τέλος πως « δεν γίνεται επισταμένα δειγματοληπτικός έλεγχος στα κατεχόμενα. Συνολικά έχουν προχωρήσει σε 6 χιλιάδες τεστ. Σε σύγκριση με εμάς είναι πολύ λίγα. Έχουμε ζητήσει  όπως γίνεται στις ελεύθερες περιοχές με την ανακοίνωση των επιδημιολογικών δεδομένων κάθε Πέμπτη να γίνεται κάτι αντίστοιχο. Μας είπαν ότι δεν το έχουν κάνει ακόμη».

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις που αφορούν την τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων -με εκκίνηση την 9η Ιουνίου- όμως για να μην παρασυρθούμε σε γαϊτανάκι προβλέψεων ας κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι την αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που θα καθορίσει την επόμενη μέρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top