ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΣΕΜ ζητά αναβολή της συνεδρίας της Επ. Παιδείας για τροποποίησης των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων

Η ΠΣΕΜ ζητά αναβολή της συνεδρίας της Επ. Παιδείας για τροποποίησης των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων

Την αναβολή της συνεδρίας της Παρασκευής 05/06, της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία θα συζητήσει το θέμα της τροποποίησης των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων ζητά η ΠΣΕΜ, η οποία θεωρεί ότι πρέπει να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση πριν πάει η τροποποίηση στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ  αναφέρει ότι η σημερινή πρόσκληση για συζήτηση αύριο, 5 Ιουνίου, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το θέμα «αφήνει ερωτήματα» και διερωτάται «γιατί δεν δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος για να μελετηθεί η τροποποίηση, αλλά και να γίνει διαβούλευση με τους φορείς, πριν πάει στη Βουλή η τροποποίηση».

Εξάλλου, υπογραμμίζει ότι διαφωνεί «κάθετα με τη συγκεκριμένη τροποποίηση», ενώ διερωτάται «γιατί να πρέπει να γίνει τροποποίηση κανονισμών: για να μπορεί να αποφασίζει ο Υπουργός Παιδείας πότε θα ανοίξουν, πότε θα κλείσουν τα σχολεία και πως θα αξιολογηθούν οι μαθητές;».

«Σε περίπτωση πανδημίας ή παρόμοιας κατάστασης, ούτως ή άλλως, ο Υπουργός και η κυβέρνηση μπορούν να πάρουν μια κατεπείγουσα απόφαση, που αφορά τα πιο πάνω με διάταγμα, όπως και έγινε τον Μάρτιο, με την εξάπλωση της πανδημίας. Θεωρούμε ότι αυτή η τροποποίηση των κανονισμών είναι αντιδημοκρατική και δεν πρέπει να ψηφιστεί», αναφέρει η ΠΣΕΜ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top