Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΛ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Η Αστυνομία βάζει λουκέτο στο μαγαζί που... έγραψε τα διατάγματα

ΕΛ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Η Αστυνομία βάζει λουκέτο στο μαγαζί που... έγραψε τα διατάγματα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου θα καταχωρηθούν την Τρίτη (09/06) καταγγελίες εναντίον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, για παραβίαση του Περί Λοιμοκαρθάσεως Νόμου.

Η Αστυνομία θα υποβάλει και αίτημα για αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου υποστατικού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου είπε ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου αναψυχής είχε καταγγελθεί το τελευταίο τριήμερο πέντε φορές, ακόμη και χθες βράδυ, και παρά τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας "συνέχισε να δείχνει επαναλαμβανόμενη κατάφωρη αμέλεια και παρακοή των Διαταγμάτων περί Λοιμοκάθαρσεως Νόμου".

Σημείωσε ακόμα ότι "η Αστυνομία αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε άμεση καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Συνολικά εναντίον του επιχειρηματία υπάρχουν πέντε συνολικά υποθέσεις ενώ θα ζητηθεί από το Δικαστήριο αναστολή της λειτουργίας του υποστατικού, το οποίο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας».

Στάση ΟΣΙΚΑ

Εξάλλου ο Νεόφυτος Θρασυβούλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η Ομοσπονδία καταδικάζει οποιεσδήποτε συμπεριφορές επιχειρηματιών που υπερβαίνουν το πρωτόκολλο που αφορά τον τρόπο σερβιρίσματος και τα άτομα που θα επιτρέψουν να εισέλθουν στο υποστατικό τους».Πρόσθεσε ότι «η Ομοσπονδία στηρίζει τα μέτρα του κράτους που αφορούν τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και δεν ενίσταται σε οτιδήποτε γίνεται το οποίο αφορά την υγεία του κόσμου και των υπαλλήλων των κέντρων αναψυχής. Θεωρούμε ότι η υπόθεση με το υποστατικό στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό» είπε και σημείωσε πως «στόχος του ΟΣΙΚΑ είναι να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία στην οποία βασίζεται η οικονομία περιοχών που ασχολούνται αποκλειστικά με τον τουρισμό».

Αφού ανέφερε ότι «στόχος και προσπάθεια όλων είναι να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα» είπε πως «το μέλλον των επιχειρήσεων - μελών της Ομοσπονδίας στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου είναι ο τουρισμός. Θεωρούμε ότι στην περίπτωση του υποστατικού στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, δεν δικαιολογείτο οποιαδήποτε υπέρβαση του πρωτοκόλλου» που τελικά δημιούργησε αρκετά προβλήματα. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Θρασυβούλου είπε πως «η τήρηση των αποστάσεων σε οποιοδήποτε υποστατικό είναι προσωπική και ατομική ευθύνη του κάθε ανθρώπου. Σε περίπτωση που οι θαμώνες δεν τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα υγιεινής, ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να γίνει Αστυνομία ούτε έχει δικαίωμα να εξασκήσει βία εναντίον οποιουδήποτε ή να βγάλει οποιονδήποτε έξω από το υποστατικό του, αφού είναι δημόσιος χώρος».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο Τοπικός ΟΣΙΚΑ καταδικάζει τις συμπεριφορές του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα όσα σημειώθηκαν στο υποστατικό του το τελευταίο τριήμερο. Το συγκεκριμένο κέντρο αναψυχής δεν είναι μέλος του τοπικού ΟΣΙΚΑ Αμμοχώστου, αλλά ούτε και της Ομοσπονδίας ωστόσο έχουμε ενημερώσει όλα τα μέλη μας για τις υποχρεώσεις τους, οι οποίες εμπίπτουν στον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο».

Σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου «πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε από την πανδημία του κορωνοϊού ξεκάθαροι, ειδικά οι τουριστικές περιοχές, ώστε να προσελκύσουμε τουρισμό και να καταφέρουμε να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν, μέχρι το τέλος του 2020».

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έκαναν το γύρο του διαδικτύου βίντεο και εικόνες από το υποστατικό στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο φαίνεται να υπήρχαν περισσότερα άτομα από όσα επιτρεπόταν στον εξωτερικό του χώρο, οι θαμώνες δεν τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις, ήταν όρθιοι και χόρευαν σε όλο το χώρο του κέντρου.

Τα συγκεκριμένα βίντεο και εικόνες προκάλεσαν την αντίδραση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας ενώ η Αστυνομία είχε προειδοποιήσει τον επιχειρηματία ότι σε περίπτωση παρακοής προνοιών του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου θα είχε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προς ποινικοποίηση το bullying σε σχολεία, εργασία και στράτευμα – Οι ποινές

Ενισχύεται με live chat το 1450 - Σχεδόν 200.000 κλήσεις μέχρι στιγμής - Το «μυστικό» που οδήγησε στην επιτυχία του

«Επώδυνη διαδικασία το άνοιγμα του λογαριασμού του ρεύματος» – «Φωνάζει» για αισχροκέρδεια στις τιμές ο Λεβέντης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο - Σε κρίσιμη κατάσταση 57χρονος - Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία

Έβγαλε όπλο μετά από συμπλοκή σε νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία - Στις πέντε οι συλλήψεις

Απόπειρα φόνου στην Πάφο: Η κατάσταση της υγείας 31χρονου που δέχτηκε πυροβολισμούςΔιορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Διορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Μια σειρά από αλλαγές προγραμματίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να καλύψει αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και έχουν προκαλέσει προβλήματα δυσλειτουργίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top