Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα: Δεν αποκλείονται οι αγορές μετοχών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα: Δεν αποκλείονται οι αγορές μετοχών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας Ρόμπερτ Χόλτσμαν, δεν αποκλείει πως μελλοντικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να αγοράσει και μετοχές, όπως αναφέρει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Presse am Sonntag, την κυριακάτικη έκδοση της Die Presse.

"Ποτέ μην λες ποτέ. Εάν υπάρχει ανάγκη, αυτή η συζήτηση σίγουρα θα πρέπει να γίνει. Ωστόσο,επί του παρόντος δεν υπάρχει συζήτηση για αυτό", προσθέτει. Τα προηγούμενα χρόνια, στον αγώνα κατά του χαμηλού πληθωρισμού και τώρα επίσης κατά των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, η ΕΚΤ αγόρασε κυρίως κρατικά ομόλογα και τελευταία περισσότερα εταιρικά ομόλογα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, καθώς η οικονομία αντιμετωπίζει εφέτος την χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά.


Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε επεκτείνει το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης ενάντια στις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού, αυξάνοντας τον όγκο των αγορών ομολόγων από 750 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,35 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE