ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα των κατεχομένων για τουρισμό συζητά το λεγόμενο 'υπουργικό' λέει ο Οζερσάι

Άνοιγμα των κατεχομένων για τουρισμό συζητά  το λεγόμενο 'υπουργικό' λέει ο Οζερσάι

To θέμα του ανοίγματος των κατεχομένων στον τουρισμό θα συζητήσει σε ειδική συνεδρία την Πέμπτη η ψευδοκυβέρνηση, δήλωσε ο "υπουργός εξωτερικών" και αναπληρωτής "πρωθυπουργός" Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις ύστερα από συνεδρία του «υπουργικού», ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι στη συνεδρία θα αποφασιστούν οι χώρες με τις οποίες θα επιτρέπεται η διενέργεια πτήσεων και υπό ποιες συνθήκες την 1η Ιουλίου στη βάση των οδηγιών του "υπουργείου υγείας". Όπως εξήγησε, θα εξεταστεί το κατά πόσον θα ζητείται η διενέργεια μοριακού ελέγχου PCR ή η συνέχιση της περιόδου καραντίνας.
 
Είπε ακόμη ότι αποφασίστηκε η συνέχιση των διαδικτυακών μαθημάτων στα «πανεπιστήμια» και την καλοκαιρινή περίοδο και ότι αποφασίστηκε νέα επέκταση της τουριστικής βίζας για άλλες 90 μέρες χωρίς πέναλτι.
 
Για τις τουριστικές κρατήσεις που έγιναν πριν τις 13 Μαρτίου, ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι θα εξεταστούν οι υπάρχουσες επιλογές όπως η μετάθεση των διακοπών σε κατοπινό στάδιο ή η παραχώρηση κουπονιών για χρήση εντός του 2020.
 
Η ψευδοκυβέρνηση αποφάσισε επίσης την ανανέωση των αδειών οδήγησης μέχρι τις 15 Ιουλίου χωρίς χρηματική επιβάρυνση.
 
Αναφορικά με την διενέργεια γάμων τον Ιούλιο, ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι αποφασίστηκε ότι όσοι γάμοι είχαν προγραμματιστεί τον Ιούνιο μπορούν να γίνουν και πρόσθεσε ότι επιτρέπεται η διενέργεια φεστιβάλ.
 
Για τις απαιτήσεις των εργαζομένων στο χώρο των μεταφορών, ο κ. Οζερσάι έχουν συμφωνηθεί κάποια ζητήματα που αφορά στην στήριξή τους, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.
 
Αναφορικά με το πρόβλημα στον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία, είπε ότι έγινε ενημέρωση για τις επιδιορθώσεις και ότι θα υπάρξει τις επόμενες μέρες διαβούλευση με τις τουρκικές αρχές για το όλο θέμα.
 
Τέλος, όπως είπε το "υπουργικό" συζήτησε το θέμα της ταφής της Σουχεϊλά Κιουτσούκ, συζύγου του πρώτου Τ/κ ηγέτη, η οποία απεβίωσε τη Δευτέρα 8/6.

 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top