ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποίηση και αισιοδοξία στον Ύψωνα για την εφαρμογή συμφωνίας ΚΔ με Η.Β

Ικανοποίηση και αισιοδοξία στον Ύψωνα για την εφαρμογή συμφωνίας ΚΔ με Η.Β

Σε μεγάλη ανάπτυξη στις περιοχές του Ύψωνα, που βρίσκονται εντός της κυριότητας των Βρετανικών Βάσεων, προσβλέπει ο Δήμαρχος Παντελής Γεωργίου, από την εφαρμογή της συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

 
Σε δηλώσεις του ο κ.Γεωργίου ανέφερε πως, «ως Ύψωνα μας βρίσκει ιδιαίτερα ικανοποιημένους η συμφωνία, καθώς μια έκταση 3,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων θα δοθεί ως οικιστική και για εμπορικές αναπτύξεις, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αξία των τεμαχίων που είναι υπό συζήτηση, αλλά και την ίδια ώρα να φέρει ένα μεγάλο ποσοστό ανάπτυξης στον ίδιο το Δήμο».
 
«Όλοι οι τοπικοί άρχοντες έχουν τα ίδια συναισθήματα αλλά ιδιαίτερα στο Δήμο Ύψωνα, καθώς εξυπηρετούνται πέραν των χιλίων ιδιοκτητών γης», είπε και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούσαν για χρόνια να εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους.
 
Με την εφαρμογή της συμφωνίας, συνέχισε, δίνεται πλέον η ευκαιρία να προχωρήσει η ανάπτυξη και να μετατοπιστεί ο ίδιος ο εμπορικός άξονας πλέον του Δήμου νοτιότερα, σε μια περιοχή που ήταν για χρόνια ανεκμετάλλευτη και χωρίς οποιαδήποτε προοπτική.
 
Την ίδια ώρα σημείωσε πως, παράλληλα, θα δοθεί ώθηση στην τροποποίηση του περί Δήμων νόμου που ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται εντός της κυριότητας των Βρετανικών Βάσεων, με σκοπό την εκχώρηση εξουσιών στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, σε επίπεδα τροχονομίας, ελέγχου μουσικής, αδειών λειτουργίας κ.α., «αφού αυτά είναι σήμερα κάτω από την διεύθυνση της Αστυνομίας των Βάσεων, κάτι που θα είναι αδύνατον να καλυφθούν από αυτήν με την ανάπτυξη που θα έρθει».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top