ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφήνει εκτεθειμένους Αρχηγό και Υπουργό ο Κληρίδης - «Μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία για σύλληψη»

Αφήνει εκτεθειμένους Αρχηγό και Υπουργό ο Κληρίδης - «Μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία για σύλληψη»

Σε δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση προέβη ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης στην εκπομπή «Αιχμές» του τηλεοπτικού σταθμού «OMEGA».

Μιλώντας για το επίμαχο θέμα του «Nava Seaside» κι αναφερόμενος σε τοποθετήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη και του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη, έδειξε φανερά ενοχλημένος.

Στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε πως είχε μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό Αστυνομίας, με τον τελευταίο να ζητά άποψη για σύλληψη (σημ. του ιδιοκτήτη του κέντρου).

Αυτούσια η τοποθέτησή του: «Επειδή έχω ακούσει περί συνεχόμενων επικοινωνιών με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ήθελα να διευκρινίσω ότι καμιά επικοινωνία δεν υπήρξε με τον Γενικό Εισαγγελέα, παρά μόνο μία τηλεφωνική επικοινωνία από τον Αρχηγό Αστυνομίας προς εμένα στις 19:21 την περασμένη Κυριακή (07/06). Ρωτήθηκα και ζητήθηκε η άποψη μου για κάποια σύλληψη και έδωσα την άποψη μου ότι δεν ενδείκνυται υπό αυτές τις περιστάσεις για να λύσει το όλο θέμα. Η άποψη μου ήταν όπως επειγόντως καταχωρηθεί η υπόθεση και ζητηθεί διάταγμα από το Δικαστήριο».

Και ο Γιώργος Σαββίδης αλλά και ο Κύπρος Μιχαηλίδης με δηλώσεις τους, ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν άμεσα να αιτηθούν διάταγμα αναστολής λειτουργίας του εν λόγω νυκτερινού κέντρου διασκέδασης, παρά μόνο την Τρίτη (09/06).

Αντιπολιτευόμενα κόμματα άσκησαν έντονη κριτική σε Αστυνομία και Υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε η δυνατότητα να αιτηθούν διάταγμα αναστολής λειτουργίας του υποστατικού εν μέσω τριημέρου. Να θυμίσουμε ότι η στάση της ιδιοκτησίας του Nava χαρακτηρίστηκε προκλητική, αφού παρά τις καταγγελίες και τις συστάσεις από την Αστυνομία, το νυκτερινό κέντρο δούλεψε χωρίς να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας στη βάση διατάγματος, από Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα.

Η κόντρα μεταφέρθηκε και στο twitter. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης μέσω του λογαριασμού του υποστήριξε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα έκδοσης διατάγματος: «Δεν μπορούσαν να καταχωρηθούν οι υποθέσεις για αναστολή λειτουργίας κέντρου αναψυχής το Σ/κ. Επιβεβαίωση θέσης από το Ανώτατο. Ήδη προέβηκα σε εισήγηση για αλλαγή, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης διατάγματος από το δικαστήριο, τόσο το Σ/κ όσο και κατά τις δημόσιες αργίες».

Θέση που σχολίασε με τον εξής τρόπο η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Δηλαδή ο on call δικαστής αν καλούσε πρωτοκολλητή αυτός θα αρνιόταν να πάει; Με τον ΓΕ επικοινώνησαν Κυριακή 19.21 και το ερώτημα δεν ήταν πως το κλείνουμε αλλά πως συλλαμβάνουμε τον ιδιοκτήτη. Ή μήπως δεν με πληροφόρησαν σωστά;».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top