ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης διοργανώνει Εθνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης διοργανώνει Εθνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης διοργανώνει το Εθνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης για το 2020

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ), του Υπουργείου Εσωτερικών, ως Εθνικό Σημείο Επαφής Κύπρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου διοργανώνει το ετήσιο Εθνικό Συνέδριο για το 2020 με θέμα «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών και προσφύγων». Το συνέδριο θα έχει την μορφή διαδικτυακής συζήτησης, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά.

Το φετινό συνέδριο έχει θεματολογία σχετική με την ένταξη των μεταναστών και συγκεκριμένα με τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών και προσφύγων. Πρόκειται για άκρως επίκαιρο θέμα σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, καθώς στο τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο και θα βρίσκεται σε διαβούλευση το πρώτο προσχέδιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ένταξη 2020-2022, το οποίο αναμένεται να έχει ως βασικό πυλώνα την τοπική αυτοδιοίκηση και τις δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν από τις τοπικές αρχές. Πέραν τούτου, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταρρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια μια γενικότερη συζήτηση για τον ρόλο των τοπικών αρχών στην κοινωνία. Επιπρόσθετα, το συνέδριο θα συμβάλει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην υπάρχουσα συζήτηση για την ένταξη των μεταναστών, που διεξάγεται για το υπό διαμόρφωση «Action Plan on Integration and Inclusion» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης
Ο Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων κ. Ανδρέας Βύρας
Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων κα Μελίνα Δασκαλάκη
Ρόλο συντονίστριας θα έχει η Λέκτορας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κα Δέσποινα Κοχλιού.
Για εγγραφή στο συνέδριο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΤΑΠΜ www.moi.gov.cy/crmd

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top