ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: 'Δε μπορούν ν'ανοίξουν όλα τα οδοφράγματα μαζί' - 'Ανησυχούμε για όσους έρθουν από Τουρκία'

Δρ. Καραγιάννης: 'Δε μπορούν ν'ανοίξουν όλα τα οδοφράγματα μαζί' - 'Ανησυχούμε για όσους έρθουν από Τουρκία'

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν οι χώρες από τις οποίες θα δέχεται επισκέπτες το ψευδοκράτος θεωρούμε ότι είναι «κόκκινο πανί» σε ότι αφορά το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης, ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή επιδημιολόγων των δυο πλευρών.

Στο μεταξύ η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό θα παρακαθίσει στις 9 το πρωί της Παρασκευής, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιαδη.
 
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η Τουρκία περιλαμβάνεται, όπως ανακοινώθηκε, στην πρώτη κατηγορία χωρών από τις οποίες θα γίνονται δεκτοί επισκέπτες στα κατεχόμενα από την 1η Ιουλίου, ο κ. Καραγιάννης είπε πως εφόσον ισχύει αυτό «εμείς θα είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι αύριο και θα τους το πούμε".
 
«Θα γίνει σύγκριση με τις δικές μας κατηγορίες. Ανάλογα από ποιές χώρες θα δέχονται επισκέπτες εμείς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν είναι χώρες που εμείς τις θεωρούμε ότι είναι κόκκινο πανί», επεσήμανε.
 
«Αν δούμε ότι έβαλαν χώρες πχ στην πρώτη κατηγορία για τις οποίες ο δείκτης είναι πάνω από το 1 και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης τότε θα τους πούμε: δεν ανησυχείτε για αυτό και ανησυχείτε από εμάς που ο δικός μας είναι κάτω από το 1;», πρόσθεσε.
 
Είπε ακόμη πως θα ζητήσουν να ενημερωθούν για τα ποιά μέτρα θα ληφθούν στα σημεία εισόδου στο ψευδοκράτους από διάφορες χώρες καθώς και στα οδοφράγματα. Ο κ. Καραγιάννης εξέφρασε τη θέση πως όσοι επισκέπτες στα κατεχόμενα θελήσουν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές θα πρέπει να συμπληρώνουν έντυπο στο οποίο να αναφέρουν από ποιές χώρες ταξίδεψαν και μέσω ποιών αεροδρομίων, να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό και να μπαίνουν σε καραντίνα.
 
Σημείωσε ακόμη πως «δεν μπορούν να ανοίξουν όλα τα οδοφράγματα ταυτόχρονα. Πρέπει να ανοίξουν ορισμένα να επιτηρηθεί η κατάσταση για ένα δεκαπενθήμερο και μετά να προχωρήσουμε», είπε επισημαίνοντας πως η απόφαση για αυτό θα ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο.
 
Υπενθύμισε εξάλλου πως η τ/κ πλευρά δεν τους παρουσίασε ανάλυση της επιδημιολογικής εικόνας στα κατεχόμενα όπως έπραξε η δική μας πλευρά.
 
Υπενθυμίζεται πως η αυριανή τηλεδιάσκεψη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία θα αποτελέσει συνέχεια αυτής της 1ης Ιουνίου για συζήτηση των επιδημιολογικών στοιχείων για τον κορωνοϊό, μετά τη συμφωνία του Προέδρου Αναστασιάδη, και του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, για σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με τη σταδιακή διάνοιξη των σημείων διέλευσης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top