ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Πυρά ΑΚΕΛ κατά ΔΗΣΥ - Αντεπίθεση Λ. Χριστοφόρου - 'Ανύπαρκτη και περιθωριοποιημένη η Αριστερά'

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Πυρά ΑΚΕΛ κατά ΔΗΣΥ - Αντεπίθεση Λ. Χριστοφόρου -  'Ανύπαρκτη και περιθωριοποιημένη η Αριστερά'

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε για το μετανασταυτικό το πρωί της Τετάρτης (24/6), αφού ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στο Τρίτο, κατηγόρησε την ομάδα του ΔΗΣΥ στο Ευρωκοινοβούλιο για μη στήριξη τροπολογιών που αφορούσαν την αλλαγή του τρόπου που εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου. Τα πυρά ανταπέδωσε με τηλεφωνική παρέμβαση ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ο κ. Κυπριανού, εξαπέλυσε τα πυρά του στους Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, αφού όπως ανέφερε, ‘όταν η ομάδα της Αριστεράς αγωνιζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο για αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου, οι ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ δεν στήριξαν την προσπάθεια και προτίμησαν να ταχθούν εναντίον, μαζί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα’.

Συνεχίζοντας ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, εξήγησε ότι η τροποποίηση προνοούσε την εξέταση των αιτήσεων ασύλου στον τελικό προορισμό των μεταναστών και όχι στις χώρες πρώτης υποδοχής. Όπως υποστήριξε, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των μεταναστών που παραμένουν στην Κύπρο.

Την δική του απάντηση στα όσα ανέφερε ο κ. Κυπριανού, έδωσε με τηλεφωνική παρέμβαση ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ο κ. Χριστοφόρου, εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον του ΑΚΕΛ και της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αφού όπως υποστήριξε, καταψήφισε όλα τα σχέδια που είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι ‘ ουδέποτε η Αριστερά δεν διεκδίκησε έστω και ένα ευρώ για την Κύπρο στο Ευρωκοινοβούλιο’. Την ίδια στιγμή, μίλησε για 'ανύπαρκτη' και 'περιθωριοποιημένη' Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καταλήγοντας, ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, τόνισε ότι είναι καιρός να τελειώνουμε με τα fake news και κάλεσε τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ, να πει δημόσια για ποιο λόγο η Αριστερά καταψήφισε σχέδιο του Ευρωκοινοβουλίου που προνοούσε την σύσταση ομάδας 10.000 φυλάκων για την προστασία των συνόρων της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας από τις ροές μεταναστών.

Άντρος Ιωάννου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top