ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες ηλικιωμένων για μερίδα μεταναστών - 'Νιώθουμε αβεβαιότητα και βιώνουμε εκφοβισμό'

Καταγγελίες ηλικιωμένων για μερίδα μεταναστών - 'Νιώθουμε αβεβαιότητα και βιώνουμε εκφοβισμό'

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου καλεί το κράτος να προστατεύσει τους πολίτες του από επικίνδυνες συμπεριφορές μερίδας μεταναστών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα εκπαίδευσης μεταναστών ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά, όχι μόνο στην Κυπριακή κοινωνία αλλά και στις κοινωνίες των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών.
 
Παρ’ όλα αυτά, το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας εκφράζει την ανησυχία αλλά και τη δυσαρέσκεια του για τα όσα συμβαίνουν στην καρδιά των Κυπριακών πόλεων από ομάδες μεταναστών, που με τη στάση και τις δράσεις τους τρομοκρατούν τους κατοίκους, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Τονίζει πως οι ηλικιωμένοι, στις πλείστες περιπτώσεις, είναι ανήμποροι να αντιδράσουν στα όσα συμβαίνουν και ούτε προστατεύονται αποτελεσματικά από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Παρατηρητήριο λαμβάνει αναφορές από ηλικιωμένους που διαμένουν σε αυτές περιοχές, ότι έχει επηρεαστεί σαφέστατα η ποιότητα ζωής τους προς το χειρότερο, ενώ ζουν καθημερινά σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και φόβου από την καταπίεση και τον εκφοβισμό που δέχονται από μια μερίδα μεταναστών, που δεν σέβονται τους νόμους και τους ανθρώπους της χώρας που τους φιλοξενεί.

Καταλήγοντας καλεί για ακόμη μια φορά το Κράτος να προστατεύσει τους πολίτες που υποφέρουν από τέτοιου είδους συμπεριφορές και να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να ζουν με ασφάλεια, υγεία και αξιοπρέπεια. «Είναι καιρός όλοι αυτοί που ήρθαν στην Κύπρο έχοντας στο μυαλό τους άλλα πράγματα, να συλλαμβάνονται και να απελαύνονται. Το Κράτος πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι αυτοί που δεν συμορφώνονται με τους νόμους της χώρας και δημιουργούν προβλήματα, δεν είναι ευπρόσδεκτοι», καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top