logo
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIFESTYLE
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΣ LIFESTYLE ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΡΑ-ΤΗΕΜΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΦΟΙΤΗ-TEXT

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ: Έτσι θα λειτουργούν για την καταπολέμηση του ιού - Σημάνσεις, αποστάσεις και πληρωμές... με κάρτα

 25 Ιουν 2020 Κορωνοϊός

Τα κύρια μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζουν τα πρακτορεία παροχής υπηρεσιών στοιχήματος για αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, τα οποία επαναλειτούργησαν από την 23η Μαΐου, γνωστοποιεί η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων με σημερινή της ανακοίνωση.

«Οι εποπτευόμενοι θα πρέπει να εφαρμόζουν υποχρεωτικά τα διατάγματα και τις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας, για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και την εφαρμογή μέτρων προφύλαξης με στόχο τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του Covid-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής.
 
Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων οι  αποδέκτες Κλάσης  Α,  οι  Εξουσιοδοτημένοι  Αντιπρόσωποι,  οι  Πράκτορες  και  τα  Υπεύθυνα  Πρόσωπα θα πρέπει να ακολουθήσουν τα ακόλουθα:
 
1.   Ανάρτηση  και  αφισοκόλληση  των  απαραίτητων  σημάνσεων  στην  είσοδο  και  στον εσωτερικό χώρο (τοίχους και πάτωμα), για ενημέρωση των πελατών σχετικά με τα μέτρα που πρέπει   να   τηρούνται   (π.χ.   αποστάσεις   μεταξύ   ατόμων),   κυρίως   των   συστάσεων   του Παγκόσμιου  Οργανισμού  Υγείας  (ΠΟΥ)  για  την  ορθή  υγιεινή  των  χεριών  με  αλκοολούχο διάλυμα.
 
2.   Τοποθέτηση  αντισηπτικών  διαλυμάτων  (με  περιεκτικότητα  αλκοόλης  μεγαλύτερη  από 60%)  υποχρεωτικά σε  κάθε  είσοδο  και  έξοδο  του  πρακτορείου,  για  χρήση  από  το προσωπικό, από τους πελάτες ή επισκέπτες. Εάν ο μηχανισμός εισόδου είναι αυτόματος, τότε το διάλυμα μπορεί να τοποθετηθεί στην εσωτερική πλευρά της εισόδου. Εάν κατά την είσοδο στο  υποστατικό  απαιτείται  άνοιγμα  της  πόρτας  με  χερούλι,  τότε  συστήνεται  εφαρμογή πλυσίματος των χεριών πριν και μετά την είσοδο με τοποθέτηση διαλυμάτων και από τις δύο πλευρές (μέσα και έξω) της πόρτας του υποστατικού.
 
3.   Το  προσωπικό  εργασίας  (υπεύθυνα  πρόσωπα,  εξουσιοδοτημένοι  αντιπρόσωποι)  πρέπει υποχρεωτικά  να  εφαρμόζει  σχολαστικό  πλύσιμο  των  χεριών  με  νερό  και  σαπούνι  για  20 δευτερόλεπτα ή αν τα χέρια δεν είναι εμφανώς λερωμένα, χρήση αντισηπτικού διαλύματος (με περιεκτικότητα αλκοόλης μεγαλύτερη από 60%) πριν την είσοδο και έξοδο από το υποστατικό και καθ’ όλη  τη διάρκεια της εργασίας τους  ή παραμονής τους  στο  πρακτορείο. Εάν είναι εφικτό να χρησιμοποιείται σύστημα με μηχανισμό χωρίς άγγιγμα χεριών όπου δεν χρειάζεται επαφή με το χέρι κατά την εφαρμογή υγιεινής των χεριών.
 
4.   Ορισμός ενός ατόμου που θα είναι υπεύθυνο: να ελέγχει πόσα άτομα εισέρχονται εντός του πρακτορείου, ότι κρατούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών και αποφυγή συνωστισμού.

5.   Ο   χώρος   του   υποστατικού   να   αερίζεται   ικανοποιητικά   και   ανά   τακτά   χρονικά διαστήματα.  Να  αποφεύγεται  η  χρήση  κλιματιστικών  και  εκεί  που  είναι  απαραίτητο  το σύστημα  κλιματισμού  να  μην  ανακυκλώνει  τον  αέρα  εσωτερικού  χώρου  και  να  εισάγεται φρέσκος αέρας στο χώρο εργασίας.
 
6.   Όσο είναι δυνατόν να τηρούνται οι αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των εργαζομένων και πελατών ή επισκεπτών εντός του πρακτορείου. Εάν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις τότε θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας. Να γίνει κατάλληλη διαρρύθμιση του χώρου και των επίπλων έτσι ώστε να τηρείται 2 μέτρα απόσταση. Συνιστάται να υπάρχουν έως τρία (3) άτομα σε αναμονή στην ουρά για το ταμείο, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους.
 
7.   Το  υπεύθυνο  πρόσωπο  (ο  εργαζόμενος),  καθόλη τη διάρκεια της εργασίας του όταν έρχεται σε επαφή με πελάτες πρέπει να φορεί μάσκα με ορθό τρόπο η οποία θα αλλάζεται σε περίπτωση διαβροχής ή αναλόγως των οδηγιών χρήσης της μάσκας. Η μάσκα θα πρέπει να εφαρμόζεται σωστά στο  πρόσωπο ώστε να καλύπτει το στόμα, τη μύτη και το πηγούνι.  Η υποχρέωση  για  επάρκεια  μασκών  και  οποιωνδήποτε άλλων αναλώσιμων υλικών στον εργαζόμενο (υγρά καθαρισμού, γάντια μιας χρήσης, σακούλες απορριμμάτων, θερμόμετρα και αντισηπτικά) και η επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων βαραίνει τον αποδέκτη Κλάσης Α για τα ιδιόκτητα υποστατικά και τον Εξουσιοδοτημένο Αντιπρόσωπο.
 
8. Τα αναλώσιμα υλικά (π.χ. μέσα ατομικής προστασίας) απορρίπτονται με ασφαλή τρόπο σε κάδους απόρριψης με καλύμματα, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί εντός του πρακτορείου.
 
9. Η πληρωμή των δελτίων, όταν είναι εφικτό, να γίνεται με χρήση ηλεκτρονικών μέσων όπως κάρτες παρά με χρήση χαρτονομισμάτων. Παρόλα αυτά, η πληρωμή είναι αποδεκτή με κάθε μέθοδο. Τα υπεύθυνα πρόσωπα να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα, ειδικότερα μετά από κάθε επαφή με μετρητά.
 
10. Δεν   θα   πρέπει   να   υπάρχουν   δελτία   στοιχήματος   στους   πάγκους,   ούτε   τυπωμένα προγράμματα  των  αγώνων  εντός  του  πρακτορείου.  Στα ταμεία  των  πρακτορείων  θα παραδίδονται  τα  δελτία  στους  πελάτες  και  θα  γίνεται  η  απαραίτητη  συναλλαγή με ένα πελάτη κάθε φορά.  Οι υπάλληλοι που θα εξυπηρετούν το κοινό θα φορούν μάσκα και θα βρίσκονται πίσω από προστατευτικό plexiglass τζάμι, που θα καθαρίζεται καθημερινά και συχνά.
 
11. Οι  υπάλληλοι μετά από κάθε συναλλαγή θα πρέπει να χρησιμοποιούν αλκοολούχα διαλύματα και να εφαρμόζουν πιστά την υγιεινή των χεριών τους.
 
12. Κάθε πελάτης ή επισκέπτης πριν την είσοδο στο υποστατικό θα πρέπει να απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό διάλυμα (με περιεκτικότητα αλκοόλης μεγαλύτερη από 60%). Θα απολυμαίνει  ξανά  τα  χέρια  του  με  αντισηπτικό  διάλυμα  (με  περιεκτικότητα  αλκοόλης μεγαλύτερη  από  60%) πριν εξέλθει από το υποστατικό.  Η  διαδικασία αυτή θα γίνεται απαραίτητα για όλους τους πελάτες ή επισκέπτες πριν μπει ο επόμενος πελάτης και θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων.
 
Πριν την έναρξη της εργασίας, να θερμομετρείται το εργαζόμενο προσωπικό και σε περίπτωση που παρουσιάζει πυρετό να  αποχωρεί από τον χώρο εργασίας με οδηγίες να απευθυνθεί άμεσα στον προσωπικό του ιατρό.
 
Παράλληλα, προστίθεται, θα πρέπει να αναρτάται στην είσοδο κάθε υποστατικού έντυπο που να αναφέρεται ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στον κάθε χώρο. Η ευθύνη τήρησης του μέγιστου αριθμού ατόμων βαραίνει τον υπεύθυνο της επιχείρησης. Ο μέγιστος αριθμός υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν του ανοικτού χώρου, ένα άτομο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα εξαιρουμένων των εργαζομένων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους, ένα άτομο ανά 3 τετραγωνικά μέτρα. Ανεξαρτήτως του μεγέθους του χώρου, ο μέγιστος αριθμός παρουσίας ατόμων σε έκαστο υποστατικό δεν μπορεί να ξεπερνά τα 150 σε εξωτερικό χώρο και τα 75 σε εσωτερικό, εξαιρουμένων των εργαζομένων.
 
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι η χωροθέτηση των τραπεζιών πρέπει να γίνεται με τρόπο ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Ενδεικτικά, μπορεί για εξωτερικούς χώρους, να καθορίζεται ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων ως εξής:

α) Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,70 μέτρα.

β) Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,10 μέτρα.

γ) Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,70 μέτρα. –
 
Για εσωτερικούς χώρους, ενδεικτικά καθορίζεται ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων ως εξής:

α) Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ.

β) Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,20 μ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το υποστατικό θα πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά ακολουθώντας τις καθημερινές πρακτικές καθαριότητας με έμφαση στα ακόλουθα:
 
α) Καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών που αγγίζονται συχνά (high touch surfaces)  όπως  πόμολα  πορτών,  διακόπτες,  γραφεία,  συσκευές  τηλεφώνων,  πληκτρολόγια, μολύβια, στυλό, πάγκοι, όλα τα έπιπλα, και οποιαδήποτε άλλη συσκευή χρησιμοποιείται εντός του πρακτορείου με καθαριστικό διάλυμα (είτε αλκοολούχο διάλυμα είτε αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης 3% (1/30)).

β) Τοποθέτηση ανακοίνωσης που να δίνει οδηγίες χρήσης της τουαλέτας:  Κατά τη χρήση της τουαλέτας,  συστήνεται  να  κλείνει  το  καπάκι  πριν  χρησιμοποιηθεί  το  καζανάκι.  Επίσης, καθαρισμός των χεριών πριν και μετά τη χρήση/καθαρισμό της τουαλέτας. Η τουαλέτα θα πρέπει να διαθέτει υγρό σαπούνι, χαρτοπετσέτες μιας χρήσης και αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (με περιεκτικότητα αλκοόλης μεγαλύτερη από 60%)

(γ) Καθημερινός   καθαρισμός   δαπέδου  με   καθαριστικά   διαλύματα  (προτιμητέο   αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης 3% (1/30)).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ