ΔΙΕΘΝΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ανησυχίες για παραλίες και πάρτι - Επεισόδια με Αστυνομία

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ανησυχίες για παραλίες και πάρτι - Επεισόδια με Αστυνομία

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει «να κλείσει τις παραλίες» εάν συνεχιστούν φαινόμενα κοσμοσυρροής χωρίς τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Δημοφιλείς παραλίες της νότιας Αγγλίας και της Ουαλίας κατακλύστηκαν από κόσμο το προηγούμενο διήμερο εν μέσω καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 32 βαθμών Κελσίου. 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημοτική αρχή του Μπόρνμουθ να κηρύξει «σοβαρό περιστατικό» και να ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση μιας σειράς περιστατικών κοινωνικής παραβατικότητας, πέρα από τη μη τήρηση των κανόνων κατά της πανδημίας.

Ο αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι προειδοποίησε μέσω Twitter ότι «αν δεν ακολουθήσουμε τις οδηγίες κοινωνικών αποστάσεων, τότε τα περιστατικά κορωνοϊού θα αυξηθούν ξανά».

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα, αλλά το κύμα καύσωνα αναμένεται να τερματιστεί αργότερα εντός της ημέρας από τις σφοδρές καταιγίδες που αναμένονται.

Ταυτόχρονα, χθες τη νύχτα συνεχίστηκαν τα παράνομα υπαίθρια πάρτι στο Λονδίνο, με νέα επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομίας μετά από τις βίαιες συγκρούσεις στο Μπρίξτον τη νύχτα της Τετάρτης, που άφησαν 22 αστυνομικούς τραυματίες.

Τα νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο Νότινγκ Χιλ, χωρίς τραυματισμούς αυτή τη φορά. Η αστυνομία κλήθηκε επίσης να διαλύσει δύο ακόμα πάρτι, στο Τότεναμ του βορείου Λονδίνου και στο Στρέταμ στα νότια της πόλης.

Η αρμόδια για την τήρηση της δημόσιας τάξης Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τη διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ και αναμένεται να ζητήσει «εξηγήσεις» για το χειρισμό των περιστατικών, καλώντας σε πιο δυναμική στάση από την αστυνομία.

Εξάλλου, η αστυνομία επέκρινε τους περισσότερους από 2.000 οπαδούς της Λίβερπουλ που αψήφησαν τις εκκλήσεις να μείνουν μακριά από το γήπεδο της ομάδας τους και έσπευσαν έξω από το Άνφιλντ το βράδυ της Πέμπτης (26/6) για να πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο πρωταθλητή μετά από 30 χρόνια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top