ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΝΗΣ: Οι συνθήκες του εγκλήματος -Φιλικό του πρόσωπο του είχε δώσει χρήματα λίγες στιγμές προηγουμένως

ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΝΗΣ: Οι συνθήκες του εγκλήματος -Φιλικό του πρόσωπο του είχε δώσει χρήματα λίγες στιγμές προηγουμένως

Καλά ενημερωμένοι για τις κινήσεις του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστού ως Βαλεντίνου, φαίνεται να ήταν οι δράστες της δολοφονίας του. Πιστεύεται ότι τον παρακολουθούσαν.

Άλλωστε, αυτό καταμαρτυρούν και τα βασικά γεγονότα που αφορούν το έγκλημα. Γύρω στις 23:00, ο 29χρονος δέχθηκε πυροβολισμούς, ενώ βρισκόταν έξω στη βεράντα του πατρικού του σπιτιού.

Τα θανατηφόρα πυρά τον έπληξαν στη δεξιά πλευρά του σώματός του. Δεν είναι ξεκάθαρο με τι τύπο όπλου πυροβολήθηκε, ούτε τα ακριβή τραύματά του. Αυτό θα ξεκαθαρίσει από τη νενομισμένη νεκροψία που θα διενεργήσουν επί της σορού του οι ιατροδικαστές της Δημοκρατίας Αγγελική Παπέττα και Νικόλας Χαραλάμπους.

Ο Καλλιτσιώνης είχε μεταβεί στην πατρική του οικία για επίσκεψη. Δευτερόλεπτα προηγουμένως ο Καλλιτσιώνης συνομιλούσε με φιλικό του πρόσωπο. Τον επισκέφθηκε για να του δώσει λεφτά. Το εν λόγω πρόσωπο ενώ αποχωρούσε από την οικία άκουσε τους πυροβολισμούς. Έτρεξε, λοιπόν, προς το μέρος του Καλλιτσιώνη και τον εντόπισε να κείτεται μέσα σε λίμνη αίματος, κοντά στην πλαϊνή πόρτα του σπιτιού.

Ο θάνατος του δεν ήταν ακαριαίος. Ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα, αλλά δεν πρόλαβε να δώσει μαρτυρία για τις συνθήκες υπό τις οποίες τον πυροβόλησαν.

Ο φίλος του δεν μπόρεσε ν’ αντιληφθεί τις κινήσεις του δράστη, ο οποίος δεν αποκλείεται να κρυβόταν αρχικά σε παρακείμενο θάμνο και μετέπειτα πίσω από τον φούρνο στην αυλή του πατρικού σπιτιού, περιμένοντας να βγει έξω ο 29χρονος.

Την ώρα που διεπράχθη το έγκλημα εντός της οικίας βρισκόταν ο πατριός του, η μητέρα του και ο αδελφός του. Στη σκηνή εντοπίστηκαν δύο φυσίγγια, τα οποία παραλήφθηκαν για εξετάσεις. Η σκηνή της δολοφονίας παρέμεινε αποκλεισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και οι έρευνες επανήρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Αυτοψία στη σκηνή έκανε η Αγγελική Παπέττα και Νικόλας Χαραλάμπους.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο έδρασε ο δράστης και με ποιον τρόπο διέφυγε. Απέναντι και πίσω από την οικία όπου έγινε ο φόνος, υπάρχουν χωράφια και δεν είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή. Με απλά λόγια, με αυτά τα δεδομένα υποβοηθήκε το έργο του εκτελεστή.
Πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν ότι ο Βαλεντίνος (διέμενε στην Αγία Νάπα), είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του και προγραμμάτιζε να εγκαταλείψει την Κύπρο. Αυτές, ωστόσο, είναι υπό διερεύνηση.

Θυμίζουμε πως σε δηλώσεις του στη σκηνή ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου ανέφερε ότι ο Βαλεντίνος δολοφονήθηκε γύρω στις 23:00 δεχόμενος αριθμό πυροβολισμών.

«Το θύμα ήταν άτομο που έχει απασχολήσει την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις. Οι εξετάσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, για αυτό περισσότερα θα δηλώσουμε μετά που θα εξεταστεί η σκηνή τόσο από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, όσο και από ιατροδικαστές. Δεν μπορώ να πω ότι περιμέναμε το δολοφονικό κτύπημα, ούτε ότι η υπόθεση αυτή συνδέεται με κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια. Απλά έτυχε να συμβεί το περιστατικό στις 25 Ιουνίου», συμπλήρωσε.

Η Αστυνομία στρέφει τις εξετάσεις της προς κάθε κατεύθυνση. Άρχισαν οι ανακρίσεις σε πρόσωπα που φέρεται να είχαν διαφορές με τον θανόντα. Οι ανακριτές ψάχνουν για κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από την περιοχή, τα οποία ενδεχομένως να κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη ή των δραστών.

Όπως σημειώσαμε στο ρεπορτάζ μας το πρωί της Παρασκευής (26/06), τα εγκλήματα που έγιναν στην ελεύθερη Αμμόχωστο σε βάρος της οικογένειας Καλοψιδιώτη και συγκλόνισαν το παγκύπριο τα τελευταία οκτώ χρόνια διαπράχθηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο. Συνολικά είχαμε άλλες δυο εγκληματικές ενέργειες.

• 23 Ιουνίου 2012 – Πενταπλό φονικό Αγίας Νάπας με θύματα πέντε φρουρούς ασφαλείας του Φ. Καλοψιδιώτη
• 20 Ιουνίου 2014 – Φόνος 77χρονου Γιάννου Καλοψιδιώτη πατέρα του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη
• 23 Ιουνίου 2016 – Τετραπλό φονικό, με θύματα τον Φ. Καλοψιδιώτη, το ζεύγος Χατζηευθυμίου και έναν εκ των δραστών
• 22 Οκτωβρίου 2017 – Πυροβολισμός Κυριάκου Χατζησάββα στο κεφάλι (στις 25/10 υπέκυψε)
• 1η Νοεμβρίου 2018 – Φόνος Γκάρι Μπόρις Χριστοδούλου
• 25 Ιουνίου 2020 – Φόνος Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του Φ. Καλοψιδιώτη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top