ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΥΛΟΥΜΑΣ: Δεν είναι μόνο το οικονομικό - Χρειάζεται εκσυγχρονισμός των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων σε γιατρούς και εξοπλισμό

ΚΟΥΛΟΥΜΑΣ: Δεν είναι μόνο το οικονομικό - Χρειάζεται εκσυγχρονισμός των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων σε γιατρούς και εξοπλισμό

Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι το οποίο θα πρέπει να μελετήσουν στις προτάσεις τους οι γιατροί του δημοσίου και ο ΟΚΥπΥ , αναφέρει ο κ.Κουλούμας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οργανωμένων Ασθενών Μάριος Κουλούμας, στο τρίτο του ΡΙΚ αναφέρει  "Πως σοβαρά θέματα όπως είναι ο εκσυγχρονισμός και η βιωσιμότητα των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων έχει επισκιαστεί τους τελευταίους μήνες από τις συζητήσεις για τα οικονομικά κίνητρα των γιατρών".

Ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι "τα οικονομικά κίνητρα πρέπει να είναι συνδεδεμένα με την ποιότητα και την ικανοποίηση των ασθενών καθώς και θα πρέπει να συνδέονται και να αναβαθμίζουν τα ιδιωτικά συμβόλαια έτσι ώστε να δοθεί το κίνητρο στους γιατρούς του δημοσίου να μεταπηδήσουν στον ΟΚΥπΥ και επίσης να προσελκύσουν και καλούς γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα".

Ο κ.Κουλουμάς ζητά να μπορούν να εργοδοτηθούν και γιατροί εκτός δημοσίου πλασιού , να μπορεί με απλά λόγια να γίνονται προσλήψεις πρώτου διορισμού και όχι μόνο εσωτερικής προαγωγής.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "Θέλουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια να είναι η πρώτη επιλογή του κόσμου και όχι η τελευταία. Οπως ανέφερε οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να φεύγει ο κόσμος απο το δημόσιο και να πηγαίνει στο ιδιωτικό τομέα. Τόνισε επίσης. πως στα δημόσια νοσηλευτήρια δε μπορει να επιλέξει τον γιατρό που θα τον χειρουργήσει"

Απο την άλλη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου , ανέφερε ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα δημόσια νοσηλευτήρια , για συγκεκριμένους λόγους. Συμφωνεί με τον κ.Κουλούμα ότι τα δημόσια Νοσηλευτήρια χρειάζονται εκσυγχρονισμό.

"Τα δημόσια νοσηλευτηρια δεν είναι η δεύτερη ή η τρίτη επιλογή των ασθενών. Εχουμε ισάξιους γιατρούς που τους επιλέγουν οι ασθενείς. Τον δημόσιο τομέα πρέπει να τον στηρίζουμε. Τα δημόσια νοσηλευτήρια ανήκουν στον Κύπριο πολίτη- ασθενή." ανέφερε ο κ.Χαριλαου

Τέλος τόνισε ότι "Προτεραιότητα μας είναι ο εκσυγχρονισμός , είναι στα σχέδια μας η επέκταση ωραρίων των γιατρών ώστε να μπορέσουμε εξυπηρετήσουμε τον ασθενή"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top