ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η νέα σχολική χρονιά στο επίκεντρο συνάντησης Προδρόμου με ΟΕΛΜΕΚ

Η νέα σχολική χρονιά στο επίκεντρο συνάντησης Προδρόμου με ΟΕΛΜΕΚ

Ζητήματα που αφορούν τη νέα σχολική χρονιά, θα συζητήσουν αύριο Δευτέρα, στις 12.30, η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου .

 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι κατά την αυριανή συνάντηση θα συζητήσουν αρκετά εκπαιδευτικά ζητήματα σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά, όπως οι Σχεδιασμοί/πλάνα του ΥΠΠΑΝ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς σε περίπτωση "επιστροφής" του κορωνοϊού, η Δημιουργία τάξεων υποδοχής για τους αλλόγλωσσους μαθητές, οι Ανώνυμες επιστολές/καταγγελίες σε βάρος των εκπαιδευτικών, η Ενημέρωση για την αξιολόγηση που έκανε το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών που εφαρμόστηκε στην Α´ τάξη Λυκείου και η Δημιουργία Δευτεροβάθμιου Σώματος για εξέταση των ενστάσεων των εκπαιδευτικών για τις αξιολογήσεις τους.
 
Αναφορικά με τους διορισμούς που αφορούν τους έκτακτους/συμβασιούχους καθηγητές, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι αναμένονται για τη νέα σχολική χρονιά διορισμοί ρεκόρ, μετά από πολλά χρόνια, ένεκα και του σχεδίου για πρόωρες αφυπηρετήσεις χωρίς αναλογιστικές μειώσεις, που εφαρμόστηκε φέτος.
 
Συγκεκριμένα, είπε πως αναμένεται να κληθούν πέραν των 743 έκτακτων/συμβασιούχων είτε για επαναδιορισμό είτε για διορισμό για πρώτη φορά, εκ των οποίων θα μονιμοποιηθούν από 1.9.2020, 164 καθηγητές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top