Τσαβούσογλου: Ελπίζω ο Μακρόν να πάρει το μάθημά του

Τσαβούσογλου: Ελπίζω ο Μακρόν να πάρει το μάθημά του

Τον πειρατή πραξικοπηματία στη Λιβύη υποστηρίζει η Γαλλία, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας την ευχή ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα πάρει το μάθημά του καθότι δεν θα έχει κανένα όφελος να επιτίθεται στην Τουρκία.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του, ο Τούρκος Υπουργός είπε “η Γαλλία την οποία κυβερνά ή δεν κυβερνά τώρα ο Μακρον, με μια αποικιοκρατική αντίληψη όπως αποσταθεροποίησε όλες τις χώρες της Αφρικής στο παρελθόν και όπως το 2011 βομβάρδισε τη Λιβύη εγκαταλείποντας την, έτσι και τώρα είναι παρούσα πάλι στη Λιβύη με μια ισοπεδωτική αντίληψη μόνο για τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του φιλοδοξίες”.

“Αλλά βασικά αυτός που πρέπει να κατηγορείται είναι η Γαλλία και ειδικά ο Μακρόν, η στάση του και οι πολιτικές του. Πρώτα ας είναι αυτοί ειλικρινείς και ακέραιοι και μετά να κατηγορούν την Τουρκία”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Υποστήριξε ότι “ο Μακρόν έχει δει ότι το να επιτίθεσαι κατά της Τουρκίας κατά αυτόν τον τρόπο για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης δεν  θα έχει κανένα όφελος. Ελπίζω να πάρει μάθημα από αυτό”.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE