ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κραυγή αγωνίας από Κύπρια μητέρα: Απήγαγαν το παιδί της στην Αίγυπτο - Στη φυλακή αλλά δεν μιλάει ο πατέρας

Κραυγή αγωνίας από Κύπρια μητέρα: Απήγαγαν το παιδί της στην Αίγυπτο - Στη φυλακή αλλά δεν μιλάει ο πατέρας

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η Βασιλική από την Λάρνακα, η οποία είδε να απαγάγουν το τριών μηνών παιδί της από την αγκαλιά της. Την ίδια στιγμή, στέλνει μήνυμα στις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά στην εξεύρεση του παιδιού της. 

Του Άντρου Ιωάννου

Το ThemaOnline ήρθε σε επαφή με την νομική εκπρόσωπο της Βασιλικής, Έλενα Τοφαλλή Κυριάκου, η οποία μας διηγήθηκε την τραγική ιστορία της Βασιλικής και τα όσα αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν η Βασιλική ταξίδεψε με τον σύντροφο της Αχμέτ στην Αίγυπτο τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά από ισχυρισμούς του ιδίου, ότι χαροπαλεύει η μητέρα του. Η συνέχεια για την Βασιλική -όπως η ίδια υποστηρίζει- ήταν εφιαλτική.

Παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένο να παραμείνουν στην Αίγυπτο για έξι μέρες, ο Αχμέτ την δεύτερη ημέρα της παραμονής τους, χτύπησε βίαια την Βασιλική και της είπε ότι πρέπει να επιστρέψει στην Κύπρο.

Αφού την μετέφερε στο αεροδρόμιο, της άρπαξε όλα τα προσωπικά αντικείμενα, την ίδια ώρα που οι αρχές στην Κύπρο άρχισαν να την ψάχνουν, αφού οι συγγενείς της δεν είχαν νέα της.

Η Βασιλική κατάφερε να κάνει ένα τηλεφώνημα στην Κύπρο και με αυτό τον τρόπο η Πρεσβεία στην Αίγυπτο κατάφερε να εντοπίσει το σήμα και να την βρει. Όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο, η Βασιλική ζήτησε το παιδί της, ωστόσο της είπαν ότι η υγεία της είναι σε κίνδυνο και πρέπει να επιστρέψει στην Κύπρο.

Με την επιστροφή της στην Κύπρο και αφού νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο, ξεκίνησε ο αγώνας για να εντοπίσει το παιδί της. Ο Αχμέτ επέστρεψε χωρίς το παιδί στην Κύπρο μετά από προσπάθειες της Βασιλικής, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Ο ίδιος αρνείται να υποδείξει πού είναι το παιδί, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η Βασιλική πέραν του ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το αγγελούδι της, αγωνιά για την κατάσταση της υγείας του.

Η ίδια απευθύνθηκε στο κράτος για βοήθεια ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση. Υπήρξε η ιδέα να προσλάβουν δικηγόρο από την Αίγυπτο, ωστόσο, το κόστος είναι μεγάλο και οι αρμόδιοι δεν έχουν βοηθήσει, παρά τις αρχικές τους δεσμεύσεις.

Πέραν τούτου, η νομική οδός προβληματίζει την Βασιλική και την νομική της εκπρόσωπο, αφού όπως μαθαίνουμε, στην Αίγυπτο τα παιδιά συνήθως δίνονται στους άντρες και ως εκ τούτου μια νομική διαδικασία, το πιο πιθανόν δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Το γεγονός όμως ότι ο Αχμέτ είναι ανένδοτος, δεν αφήνει άλλη επιλογή στην Βασιλική.

Μετά από σχεδόν εφτά μήνες χωρίς το παιδί της, η Βασιλική εκλιπαρεί τις Αρχές για βοήθεια έτσι ώστε να βρεθεί το παιδί της σύντομα και προτού αποφυλακιστεί ο Αχμέτ, αφού σε τέτοια περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα…

*Να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπόθεση προβλήθηκε και από την εκπομπή '24 ώρες' στις 20/6/2020

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top