ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονος ο Φουρλάς στο Ευρωκοινοβούλιο: 'Δεν θέλουμε να ακούσουμε ότι ανησυχείτε, αλλά το τι θα πράξετε για να μας υποστηρίξετε' - VIDEO

Έντονος ο Φουρλάς στο Ευρωκοινοβούλιο: 'Δεν θέλουμε να ακούσουμε ότι ανησυχείτε, αλλά το τι θα πράξετε για να μας υποστηρίξετε' - VIDEO

Έντονα επικριτικός για την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, ήταν ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση του θέματος «Η σταθερότητα και Ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας», στην παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Δυο χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Φουρλάς, «βρίσκονται υπό συνεχή απειλή από μια χώρα η οποία κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος, μπήκε παράνομα σε ευρωπαϊκά ύδατα για γεωτρήσεις, μια χώρα η οποία επιτέθηκε σε γειτονικές χώρες, τάχα για να φέρει ειρήνη και δεν έφυγε ποτέ».

Στράφηκε προς τον κ. Μπορέλ και την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποδεικνύοντας τις δικές τους ευθύνες, ώστε να ανακοπεί αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά της Άγκυρας και του Ερντογάν, ζητώντας τη λήψη μέτρων που θα έχουν πραγματικό κόστος.

«Δεν θέλουμε να μας πείτε ότι έχουμε δίκαιο, ξέρουμε ότι έχουμε δίκαιο και δεν θέλουμε να ακούσουμε ότι ανησυχείτε, αλλά το τι θα πράξετε για να μας υποστηρίξετε έμπρακτα, ουσιαστικά και όχι μόνο στα λόγια», υπέδειξε ο κ. Φουρλάς, διατυπώνοντας ένα καίριο ερώτημα.

«Πώς θα διασώσετε έστω και την υστάτη την αξιοπρέπεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αφέθηκε να εκβιάζεται από τον Ερντογάν».  Είναι η ώρα, όπως είπε, να υπερισχύσουν επιτέλους οι Αρχές και Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι τα συμφέροντα».

Υπέδειξε ταυτόχρονα, ότι όταν επιτρέπεις σε κάποιον να σου επιτίθεται, να σε εκβιάζει, να σε προσβάλλει και να μην αντιδράς ουσιαστικά, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δημιουργείς μια κατάσταση η οποία συνεχώς βγαίνει εκτός ελέγχου και μια χώρα η οποία συνεχώς αποθρασύνεται.

Αυτό πάθατε, αυτό πάθαμε ως Ευρώπη με την Τουρκία, είπε ο κ. Φουρλάς,  με μια χώρα η οποία είναι υπό ένταξη, αν είναι δυνατόν, μια χώρα η οποία λαμβάνει κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σας ζητά να διαπραγματευτείτε μαζί της αυτά που έχει κλέψει. 

Και το εξωφρενικό, κατέληξε στην παρέμβαση του, είναι ότι βρίσκει έδαφος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top