ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: Ζητά ολοκλήρωση διερεύνησης καταγγελιών για οργανωμένα ταξίδια

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: Ζητά ολοκλήρωση διερεύνησης καταγγελιών για οργανωμένα ταξίδια

Την ολοκλήρωση της διερεύνησης καταγγελιών για οργανωμένα ταξίδια τα οποία έχουν υποβληθεί τόσο από τον ίδιο, όσο και από καταναλωτές, στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών, ζητάει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

«Είναι αδιανόητο, τρεις μήνες μετά τις καταγγελίες που της έγιναν, η διερεύνησή τους να μην έχει ολοκληρωθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θα έπρεπε, προστίθεται, «η διερεύνησή τους να είχε ολοκληρωθεί και να εκδοθεί απόφαση το αργότερο μέσα σε δυο ή τρεις βδομάδες και να μη αφήνεται να συνεχίζεται η καταπάτηση των νόμιμων δικαιωμάτων των καταναλωτών».

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών «να ανταποκριθεί στις νομικές της υποχρεώσεις όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου που αφορά τα οργανωμένα ταξίδια».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.