ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δήλωση για το ποσοστό των οπαδών στις κερκίδες και για το τι θα γίνεται αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα

Δήλωση για το ποσοστό των οπαδών στις κερκίδες και για το τι θα γίνεται αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και υπεύθυνος της ιατρικής ομάδας της ΚΟΠ για το ιατρικό πρωτόκολλο, Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για το ποσοστό παρουσίας οπαδών στις κερκίδες ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και το τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε κάποια ομάδα.

Αναλυτικά:

«Είναι μία διαδικασία που ακούγεται πολύπλοκη, αλλά δεν είναι. Η εισήγηση, είναι η παρουσία οπαδών κατά 33% της χωρητικότητας των σταδίων. Είναι ο πλέον ασφαλής αριθμός. Και το 50% είναι ένας ασφαλής αριθμός, αλλά είναι μία αρχή το 33% για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με τις αρμόδιες Αρχές. Ότι είναι εφικτό να γίνει, θα γίνει. Έγινε μία πολύ καλή δουλειά από την ΚΟΠ και από την επιστημονική ομάδα, πάνω σε αυτό το θέμα και λήφθηκαν όλα υπόψη γι΄ αυτόν τον αριθμό. Ακόμη όμως, δεν έχουμε απάντηση από το Κράτος και ευελπιστούμε να έχουμε απάντηση τη Δευτέρα. Με συνείδηση όλων μας, θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου στα γήπεδα και ο φίλαθλος υποχρεούται να συμπεριφέρεται και με βάση την ατομική ευθύνη του.

Αν έχουμε θετικό κρούσμα σε ομάδα, τότε δεν μπορείς να βάλεις όλη την ομάδα σε καραντίνα. Θα μείνει αυτός σε καραντίνα για 14 μέρες και οι υπόλοιποι θα μπορούν να προπονούνται, αν βγουν αρνητικά τα τεστ. Τα τεστ κορωνοϊού επαναλαμβάνονται, έπειτα από μια εβδομάδα με 10 μέρες. Θα γίνει συζήτηση για το αν οι ομάδες μπορούν να επωμιστούν το κόστος των τεστ. Είναι και το οικονομικό σκέλος. Αναμένω ότι και το κράτος θα συμβάλει στο κόστος των τεστ για τις ομάδες. Το υπόλοιπο θα είναι μεταξύ ομάδων και ΚΟΠ. Έχουμε γνώση του ιού και είμαστε βέβαιοι πως με τις διεθνείς πρακτικές, θα ληφθούν όλα τα μέτρα που πρέπει. Υπάρχει ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα, αλλά το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας είναι απειροελάχιστο».

The post Δήλωση για το ποσοστό των οπαδών στις κερκίδες και για το τι θα γίνεται αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top