ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 τραυματίες εξαιτίας έκρηξης και πυρκαγιάς σε πολεμικό πλοίο

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 τραυματίες εξαιτίας έκρηξης και πυρκαγιάς σε πολεμικό πλοίο

Η θεαματική πυρκαγιά και η τουλάχιστον μία έκρηξη σε σκάφος αμφίβιας επίθεσης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ελλιμενισμένο σε ναυτική βάση στην Καλιφόρνια είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, κυρίως μέλη του πληρώματός του, σύμφωνα με τις αρχές και ΜΜΕ.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα στα οποία εικονίζεται πυκνός γκρίζος καπνός να υψώνεται από το USS Bonhomme Richard, δεμένο στην αποβάθρα της βάσης του στο Σαν Ντιέγκο για συντήρηση. Γύρω από το πλοίο, μήκους 257 μέτρων, πυροσβεστικά σκάφη χρησιμοποιούσαν αντλίες νερού. Η έκρηξη, η αιτία της οποίας παραμένει άγνωστη, έγινε ενώ πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 160 ναύτες και αξιωματικοί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΠΝ, 17 μέλη του πληρώματος του σκάφους και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Πολλοί πυροσβέστες εξάλλου υπέστησαν εγκαύματα ή εισέπνευσαν καπνό, σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ. Όλα τα μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο - στη θάλασσα φθάνουν ως και τα 1.000 - έχουν πλέον εγκαταλείψει το σκάφος, διευκρίνισε το αμερικανικό ΠΝ.
Η πυρκαγιά υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί "για μέρες" και το σκάφος χωρητικότητας 41.150 τόνων ενδέχεται να "καεί ίσαμε την ίσαλο γραμμή", προειδοποίησε μιλώντας στο CNN ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Ντιέγκο, ο Κόλιν Στόουελ. Το όνομα του πλοίου είναι λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Βενιαμίν Φραγκλίνου.

Το αποβατικό, στο κατάστρωμα του οποίου μπορούν να αποπροσνηώνονται αεροσκάφη που χρειάζονται μικρού μήκους διαδρόμους όπως το Harrier, έχει συμμετάσχει σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ιδίως στο Ιράκ, ενώ έχει εμφανιστεί σε χολιγουντιανές ταινίες, όπως το φιλμ Battleship (2012) στο οποίο έπαιξαν δεύτερους ρόλους ο Λίαμ Νίσον και η Ριάνα, ή το φιλμ Act of Valor, με εν ενεργεία στελέχη των SEALs, των μονάδων ανορθόδοξου πολέμου των ειδικών δυνάμεων οι οποίες αποτελούν μετεξέλιξη των μονάδων υποβρύχιων καταστροφών και στις οποίες μπορούν να εντάσσονται επίλεκτοι από όλα τα όπλα, πάντως ανήκουν στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top