ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Σύνδεσμος Τεχνικής Υποστήριξης Εκδηλώσεων Κύπρου προσβλέπει σε κρατική στήριξη για επιβίωση των μελών του

O Σύνδεσμος Τεχνικής Υποστήριξης Εκδηλώσεων Κύπρου προσβλέπει σε κρατική στήριξη για επιβίωση των μελών του

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον του κλάδου και την βιωσιμότητα των μελών του, ενόψει και των τελευταίων εξαγγελιών από την Κυβέρνηση, αναφορικά με τη διοργάνωση και διεξαγωγή μεγάλων εκδηλώσεων όπως είναι οι συναυλίες, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνικής Υποστήριξης Εκδηλώσεων Κύπρου που ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ, προσθέτοντας ότι προσβλέπει σε κρατική στήριξη για επιβίωση των μελών του.

Ο Σύνδεσμος, στην ανακοίνωση του, αναφέρει ότι προγραμματίζει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 21 Ιουλίου και ώρα 19.00, κατά την οποία θα γίνει επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Σημειώνει, παράλληλα, ότι δυστυχώς οι λίγες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο ακυρώνονται, με αποτέλεσμα να χαθεί οριστικά όλη η παραγωγική περίοδος της χρονιάς για τον κλάδο.
 
Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος εκφράζει την ελπίδα ότι οι προτάσεις του θα εισακουσθούν για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα μέλη του, αλλά και για να μπορέσουν να συνεχίσουν να διατηρούν το προσωπικό τους και να συνεισφέρουν για το καλό του πολιτισμού και της οικονομίας.
 
Στοχεύοντας στην άμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων και για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες του κλάδου να επιβιώσουν, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Κυβέρνηση χωρίς αυτές να οδηγούν το κράτος σε σοβαρά δημοσιονομικά ελλείμματα.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος προτείνει την συνέχιση του σχεδίου πλήρους αναστολής εργασιών με τους ίδιους όρους των προηγούμενων σχεδίων, για όσες από τις εταιρείες και αυτοεργοδοτούμενους του κλάδου παρουσιάζουν μείωση τζίρου 80% και πέραν, την καταβολή επιπλέον εφάπαξ ποσού, με βάση τον πραγματικό χρόνο απραξίας, ώστε να μπορεί να καλυφθεί μέρος των υπόλοιπων πάγιων εξόδων των εταιρειών πέραν των μισθών, την παράταση για την καταβολή των υποχρεώσεων προς Φ.Π.Α, κοινωνικές ασφαλίσεις, ΓεΣΥ και λοιπές κρατικές φορολογίες μέχρι την πλήρη επαναδραστηριοποίηση και την παρέμβαση του κράτους προς τις τράπεζες για επέκταση της αναστολής δόσεων μέχρι την πλήρη επαναδραστηριοποίηση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top