ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίθεση καταστηματαρχών στην πλήρη πεζοδρομοποίηση οδού Πάφου Χρυσάνθου

Αντίθεση καταστηματαρχών στην πλήρη πεζοδρομοποίηση οδού Πάφου Χρυσάνθου

Την αντίθεση τους με την ολοκληρωτική πεζοδρόμηση της Πάφου Χρυσάνθου, εκφράζουν οι καταστηματάρχες της οδού Πάφου Χρυσάνθου, προσθέτοντας πως δεν αντέχουν άλλο στον αποκλεισμό των καταστηματαρχών λιανικού εμπορίου.

Σε γραπτή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως σε συνέχεια και της συνάντησης μεταξύ του Δημάρχου Πάφου, του Δημοτικού μηχανικού, του τεχνικού μηχανικού  και των καταστηματαρχών της περιοχής,  ενημερώνουν πως με  έκπληξη αντιλήφθηκαν ότι πλην του μοναδικού «αιτητή» και δύο επιχειρηματιών (εκ των οποίων ο ένας εργάζεται σε υποστατικά στον πεζόδρομο) κανείς από τις δεκάδες των καταστηματαρχών δεν προσκλήθηκαν.

 Όπως  αναφέρουν διαπίστωσαν και στην συνάντηση ότι το καθολικό αίσθημα είναι αρνητικό για μια τέτοια εξέλιξη ακόμα και υπό τη μορφή σκέψης, για πολλούς λόγους.

Όπως εξηγούν,  όταν οι ντόπιοι επισκέπτες της περιοχής αντιληφθούν ότι η βασικότερη οδός που απέμεινε για πρόσβαση στα καταστήματα, πεζοδρομοποιήθηκε ακόμα για κάποιες ώρες και μέρες ,αναπόφευκτα αυτό θα περάσει και στην καταναλωτική τους συνείδηση έχοντας ως απόρροια την λανθασμένη εντύπωση ότι η Πάφου Χρυσάνθου λειτουργεί πλέον μόνο ως πεζόδρομος και δεν θα την επισκέπτονται.

Αυτό  σημειώνουν οι καταστηματάρχες της Πάφου Χρυσάνθου, θα έβλαπτε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου της περιοχής όπως έγινε και επί των οδών Μακαρίου κ.λπ. Πρόσφατο παράδειγμα αναφέρουν, αποτελεί η απομάκρυνση από την Πάφου Χρυσάνθου γνωστού καταστήματος και η μετακίνηση του σε περιοχή όπου η διέλευση των οχημάτων είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Επιπρόσθετα τονίζουν πως κανείς σοβαρός επενδυτής στο λιανεμπόριο δεν θα επένδυε σε μια περιοχή όπου η εικόνα μεταξύ προσόψεων καταστημάτων με βιτρίνες σε εμπορικό δρόμο μπερδεύεται με τραπεζοκαθίσματα. Αυτό μειώνει τόσο την εμπορικότητα όσο και την αξία της περιοχής αλλά και του κέντρου γενικότερα και δείχνει έλλειψη σχεδιασμού και νοοτροπία της «αρπαχτής».

Είναι κρίσιμο αναφέρουν  να αντιληφθούμε όλοι ότι σε ένα πετυχημένο κέντρο πόλης συνυπάρχουν πολλές δραστηριότητες πλην όμως με ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς να "κανιβαλίζει" η μια δραστηριότητα στην άλλη. 

Καλούν "για πολλοστή φορά" τον Δήμο Πάφου να αξιοποιήσει τη διακριτική του ευχέρεια για τραπεζοκαθίσματα επί των πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων των νέων πεζοδρόμων, και να διατηρήσει την ταυτότητα των βασικών εμπορικών δρόμων.

Η δημόσια τοποθέτηση τόσο του Δημάρχου όσο και ορισμένων άλλων παραγόντων ότι το λιανεμπόριο "πέθανε" στην παλιά πόλη είναι αβάσιμη, βλάπτει και αμαυρώνει την καλή φήμη των επιχειρήσεων της περιοχής, όπως υποστηρίζουν. 

Παρά τις αχρείαστες και άστοχες αυτές τοποθετήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση,  ο μέσος Παφίτης σιγά και σταθερά επανέρχεται στην παλιά πόλη και εάν η πανδημία δεν εμφανιζόταν σήμερα θα είχαμε μια πολύ καλύτερη σεζόν.

Oι καταστηματάρχες της Πάφου Χρυσάνθου υπενθυμίζουν πως προτάσεις τους να γίνει πιο φιλικό το κέντρο της παλιάς πόλης δεν εισακούσθηκαν ποτέ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top