Ακάρ: 'Η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία'

Ακάρ: 'Η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία'

Η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ λέγοντας ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους.

Σε δηλώσεις του από το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, ανέφερε ότι «η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία, ανήκει στο τουρκικό έθνος. Επομένως αυτός που έχει το λόγο σε αυτό το θέμα είναι η Τουρκική Δημοκρατία, το τουρκικό έθνος. Κανένας άλλος θεσμός ή κράτος δεν έχει δικαίωμα να μιλά γι αυτό. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους».

Για την ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ότι συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους σύμφωνα, όπως υποστήριξε, με το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίας στη βάση της καλής γειτονίας. «Για μας είναι βασικό θέμα η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και την ‘τδβκ’  στην ανατολική Μεσόγειο», είπε. «Δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας για οποιοδήποτε σχέδιο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και η ‘τδβκ’. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε τετελεσμένα», ανέφερε.

Για το επεισόδιο με την Γαλλία, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι αναμένει ακόμη από το Παρίσι να απολογηθεί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επόμενη μέρα εκεχειρίας: Τραμπ, Ιράν και Ισραήλ «πανηγυρίζουν» - Οι αμφιβολίες για το πυρηνικό πλήγμα

Επόμενη μέρα εκεχειρίας: Τραμπ, Ιράν και Ισραήλ «πανηγυρίζουν» - Οι αμφιβολίες για το πυρηνικό πλήγμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ρισκάρει με την απόφασή του να πλήξει ιρανικές πυρηνικές και, όπως όλα δείχνουν, κατάφερε να πετύχει μια νίκη έναντι της Τεχεράνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE