ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΝΗ: Αφήνονται ελεύθεροι οι δύο ύποπτοι - Δεν υπάρχει επαρκές μαρτυρικό υλικό

ΦΟΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΝΗ: Αφήνονται ελεύθεροι οι δύο ύποπτοι - Δεν υπάρχει επαρκές μαρτυρικό υλικό

Αφήνονται ελεύθεροι οι δύο ύποπτοι (40χρονος και 29χρονος) που τελούσαν υπό κράτηση για τον φόνο του Παναγιώτου Καλλιτσιώνη, γνωστού ως Βαλεντίνου.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν το πρωί της Τρίτης (21/7) στη Νομική Υπηρεσία έτσι ώστε να αποφασιστεί αν θα καταχωριστεί υπόθεση εναντίον των δύο προσώπων με βάση το μαρτυρικό υλικό.

Στην εν λόγω συνάντηση αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι οι 40χρονος και 29χρονος αφού δεν υπάρχει επαρκές μαρτυρικό υλικό εναντίον τους.

Τα δύο πρόσωπα ανακρίθηκαν για το φόνο του Καλλιτσιώνη και ισχυρίστηκαν ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόντουσαν μαζί στο σπίτι του 40χρονου, στις Βρυσούλλες.

Κατά τη δικαστική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το μεσημέρι της Παρασκευής (17/07), αμφισβητήθηκαν έντονα τα στοιχεία των ανακριτών από τους δικηγόρους των συλληφθέντων.

Στήριξαν την γραμμή υπεράσπισής τους στο γεγονός ότι ούτε οι συλληφθέντες αλλά ούτε η κατασχεθείσα μοτοσικλέτα έφεραν ίχνη πυροβολισμού (εξέταση gsr).

Ούτε στα φυσίγγια που εντοπίστηκαν στη σκηνή βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα ή δείγμα γενετικού υλικού.

Πέραν τούτου δεν είχε εντοπιστεί στη σκηνή του φόνου, στο πατρικό σπίτι του Καλλιτσιώνη όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, κάποιο άλλο ίχνος που να συνδέει τους συλληφθέντες με το σημείο.

Αρνητική απάντηση από τον επικεφαλής του ΤΑΕ Αμμοχώστου δόθηκε και όταν ρωτήθηκε κατά πόσον τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τους συνδέουν με το έγκλημα, αλλά και εάν υπάρχει κάποια άλλο στοιχείο πέραν από το οπτικό υλικό και το σημάδι λαστίχων μοτοσικλέτας που προσομοιάζουν με αυτά της κατασχεθείσας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία και θέσεις που παρουσίασαν οι νομικοί εκπρόσωποι των συλληφθέντων, η κατασχεθείσα μοτοσικλέτα λανθασμένα μεταβιβάστηκε στον ένα εκ των υπόπτων από τον πωλητή (η συμφωνία τους ήταν για άλλη μοτοσικλέτα) αλλά και ότι είχε μηχανική βλάβη και άρα δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Ο Αντώνης Δημητρίου που ανέλαβε την εκπροσώπηση των δυο υπόπτων μαζί με τον Μαρίνο Καούλλα (Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ), μετά το τέλος της διαδικασίας έκανε τοποθετήσεις λέγοντας ότι “ο κόσμος και τα ΜΜΕ πρέπει να καταλάβουν ότι όταν γίνεται μια διαδικασία για προσωποκράτηση σε βάρος κάποιων ατόμων δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι”.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία γίνεται για να μπορέσει να διερευνήσει μια υπόθεση η Αστυνομία ώστε να φανεί αν υπάρχουν στοιχεία που τους ενοχοποιούν ή που τους απαλλάσσουν. Και κατέληξε αναφέροντας πως σε βάρος των πελατών του δεν προκύπτουν στοιχεία που να τους ενέχουν με οιονδήποτε τρόπο στο υπό διερεύνηση έγκλημα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top