ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ: Οι απαντήσεις για τον 40χρονο και τον 29χρονο προκαλούν σοβαρές αμφιβολίες

ΦΟΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ: Οι απαντήσεις για τον 40χρονο και τον 29χρονο προκαλούν σοβαρές αμφιβολίες

Ανανεώθηκε για περίοδο τεσσάρων ημερών το διάταγμα προσωποκράτησης σε βάρος του 40χρονου και του 29χρονου που συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την δολοφονία του Παναγιώτη Καλλιτσιωνη, άλλως Βαλεντίνου.

Μετά και τη δικαστική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το μεσημέρι της Παρασκευής (17/07), υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον θα γίνει καταχώριση υπόθεσης σε βάρος τους.

Κατά την εξέταση του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Αμμοχώστου από τους νομικούς εκπροσώπους των συλληφθέντων, προκύπτει ότι ούτε οι συλληφθέντες αλλά ούτε η κατασχεθείσα μοτοσικλέτα φέρουν ίχνη πυροβολισμού (εξέταση gsr). Ούτε στα φυσίγγια που εντοπίστηκαν στη σκηνή βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα ή δείγμα γενετικού υλικού.

Πέραν τούτου δεν έχει εντοπιστεί στη σκηνή του φόνου, στο πατρικό σπίτι του Καλλιτσιώνη όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, κάποιο άλλο ίχνος που να συνδέει τους συλληφθέντες με το σημείο. Αρνητική απάντηση από τον επικεφαλής του ΤΑΕ Αμμοχώστου δόθηκε και όταν ρωτήθηκε κατά πόσον τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τους συνδέουν με το έγκλημα, αλλά και εάν υπάρχει κάποια άλλο στοιχείο πέραν από το οπτικό υλικό και το σημάδι λαστίχων μοτοσικλέτας που προσομοιάζουν με αυτά της κατασχεθείσας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία και θέσεις που παρουσίασαν οι νομικοί εκπρόσωποι των συλληφθέντων, η κατασχεθείσα μοτοσικλέτα λανθασμένα μεταβιβάστηκε στον ένα εκ των υπόπτων από τον πωλητή (η συμφωνία τους ήταν για άλλη μοτοσικλέτα) αλλά και ότι είχε μηχανική βλάβη και άρα δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Ο Αντώνης Δημητρίου που ανέλαβε την εκπροσώπηση των δυο υπόπτων μαζί με τον Μαρίνο Καούλλα (Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ), μετά το τέλος της διαδικασίας έκανε τοποθετήσεις λέγοντας ότι “ο κόσμος και τα ΜΜΕ πρέπει να καταλάβουν ότι όταν γίνεται μια διαδικασία για προσωποκράτηση σε βάρος κάποιων ατόμων δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι”.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία γίνεται για να μπορέσει να διερευνήσει μια υπόθεση η Αστυνομία ώστε να φανεί αν υπάρχουν στοιχεία που τους ενοχοποιούν ή που τους απαλλάσσουν. Και κατέληξε αναφέροντας πως σε βάρος των πελατών του δεν προκύπτουν στοιχεία που να τους ενέχουν με οιονδήποτε τρόπο στο υπό διερεύνηση έγκλημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top